Šestadvacet medailí z mistrovství republiky. Olomoučtí atleti uzavřeli fantastický rok

Ve středu 16.listopadu se uskutečnilo ve sportovním centru Best tradiční vyhlášení Nejlepšího atleta města Olomouce. Letošní sezóna byla pro olomoucké atlety mimořádně úspěšná, atleti získali na MČR celkem 26 medailí. Nejúspěšnější atletkou se stala sprinterka Eva Kubíčková.

„Eva se letos ukázala ve skvělé formě . Jako juniorka dokázala vyhrát i Mistrovství České republiky žen na 100m. Svými výkony si řekla i o reprezentační dres a mimojiné se představila i na ME v Mnichově. Její časy zaujaly i skauty z USA , kam odešla studovat na universitu v Oregonu. Tak snad se bude zlepšovat i pod novou trenérkou a naši republiku dále zviditelní,“ řekl její trenér Robert Novotný.

Mimořádný Koulařský talent: dorostenka Mazurová má medaili z MČR dospělých

Velký talent má Olomoucký klub v dorostence Martině Mazurové, ze které roste excelentní koulařka. Ve svém věku dokázala získat dokonce i bronzovou medaili na MČR dospělých. Do reprezentace se dostalo dalších sedm sportovců z místního klubu. Že se v Olomouci dělá vynikající atletika podtrhly také úspěchy družstev. Tým juniorů v Mladé Boleslavi na MČR družstev obsadil vynikající druhou příčku. Stejnou pozici obsadili také starší žáci, kteří jako outsideři dlouho útočili v Třinci dokonce na titul, který jim utekl o pouhé čtyři body.

V příštím roce oslaví místní atleti devadesát let trvání svého klubu.

Vlastimil Blaťák