Olomouc poprvé v sezóně na bodech, doma si poradila s českobudějovickým Motorem

Kohouti mají první body v sezóně, podařilo se jim to až ve čtvrtém kole. Mora vedla nad hosty z Českých Budějovic už od první třetiny. Motoru se sice podařilo srovnat, více toho ale už v utkání nepředvedli a po dvou dalších gólech Kohouta berou domácí zasloužené tři body.

HC Olomouc – Banes Motor České Budějovice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Vyrovnaný zápas přinesl první gól v jedenácté minutě, a do vedení šli domácí – Jakub Navrátil byl sice tísněn a faulován budějovickými obránci, přesto dokázal kotouč propasírovat za Strměně a Mora vedla 1:0. Zvýšit mohl Anděl, hosté hrozili především z rychlých brejků.

Druhá třetina přiesla ale rychlé vyrovnání – při vyloučení Řezníčka trefil Jáchym Kondelík přesně a bylo to 1:1. Vrátit Olomouci vedení mohl důraznou prací v brankovišti Kunc, povedlo se ale až ve dvaatřicáté minutě ve vlastním oslabení, kdy Martin Kohout uspěl v soboji jeden na jednoho a vrátil Olomouci vedení – 2:1.

Úvod třetí třetiny zaujal Návrátilovým nastřelením tyče Strměňovy branky při rychlém přečíslení tři na jednoho, Motor se ale osmělil a místy začal Kohouty mačkat před jejich brankovištěm. Osm minut před koncem se do další vyložené šance dostal aktivní Navrátil, na druhé straně měl gól na hokejce Valský, vyrovnání ale nepřišlo a hosté přistoupili k odvolání brankáře. Do prázdné brány pak půl minuty před koncem pečetil první body v sezóně pro Olomouc Martin Kohout.

Branky a nahrávky: 11. Navrátil (P. Musil, Fridrich), 32. Kohout (Kusko), 60. Kohout (Anděl) – 22. Kondelík (Gulaš, Kovařčík)

HC Olomouc: Machovský (Sedláček) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Rutar, Sirota, Řezníček, Škůrek – Káňa (A), Kusko, Kohout – Fridrich, Nahodil (A), Navrátil – Kunc, P. Musil, Orsava – Plášek, Anděl, Ministr.
Trenér: Jan Tomajko

Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Doudera (A), Kachyňa, Štencel, Reilly, Pýcha, Kubíček, Cibulka – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – Kovařčík, Pech (A), Olesen – Kubík, Přikryl, M. Beránek – Kašlík, Koláček, Valský.
Trenér: Ladislav Čihák

Rozhodčí: Šír, Hradil – Hlavatý, Rožánek

Miroslav Hladiš