Evakuují se Troubky, symbol povodní z roku 1997. Voda z Bečvy dorazí hodinu po půlnoci

Z rozhodnutí starosty obce, jakožto předsedy povodňové komise byla vyhlášena evakuace obyvatelstva z důvodu extrémního ohrožení, kdy došlo k dramatickému zvýšení hladiny na Bečvě v Teplicích a voda má dorazit do Troubek v pondělí v jednu hodinu ráno.

Evakuace se týká všech obyvatel obce Troubky. Probíhá již od sedmnácti hodin a evakuačním místem je parkoviště u fotbalového hřiště. „Vezměte si s sebou evakuační zavazadlo. Toto zavazadlo by mělo obsahovat hlavně osobní doklady, peníze, léky a pitnou vodu. Evakuovaní obyvatelé si musí sami zajistit majetek a domácí zvířata. Osoby, které se budou evakuovat samy, prosíme o zanechání vzkazu na viditelném místě, nejlépe za oknem,“ uvedl starosta obce Martin Frgal.

Na Troubky se žene povodňová vlna z teplic nad Bečvou, řeka tam během neděle dosáhla úrovně hladiny až 606 centimetrů. Nyní již voda v Teplicích klesá, masa vody se ale žene na níže položené Troubky. Ty leží blízko soutoku Moravy a Bečvy, mezi soutokem a obcí leží Toubecké jezero, za řekou potom soustava tovačovských rybníků.

V případě žádosti o evakuaci imobilních osob volejte na telefonní číslo podatelny obecního úřadu 581 299 211.

Vlastimil Blaťák