Po Ebrimovi Singhatehovi se slehla země, nevrátil se z dovolené. Sigma neví, kde hráč je

Fotbalisté Sigmy řešili před odjezdem na soustředění do Polska závažný problém. Z dovolené se nevrátil kmenový hráč Slavie Ebrima Singhateh a na soustředění do Polska neodcestoval. Sigma řeší budoucnost hráče. Informaci přinesl server INfotbal.

Ebrima Singhateh mě v Sigmě podle dohody se Slavií hostovat do konce kalendářního roku, nyní ale může být všechno jinak. Gambijský útočník se nevrátil z dovolené a nazúčastnil se prvních tréninků, chyběl i na srazu před odjezdem do Polska.

Útočník nebo křídelník přišel do Slavie z estonského Paide v létě 2022, kde strávil úspěšný půl rok po příchodu z gambijského Realu de Banjul. Trenéry zaujal v jednadvacítce, ve které za deset utkání nasázel hned 13 branek a vysloužil si tak přesun k A-týmu. Ve čtvrtém týmu nejvyšší estonské soutěže pak Singhateh nastupoval převážně z lavičky. Navzdory nízké minutáži v lize, 824 minut, dominoval a oslavil devět přesných zásahů. S Paide oslavil vítězství v estonském poháru. V létě 2022 si zahrál i v kvalifikaci Evropské konferenční ligy, proti Dinamu Tbilisi v prodloužení druhého zápasu proměnil pokutový kop a poslal duel do penaltového rozstřelu.

Od roku 2022 je hráčem Slavie Praha, v létě 2023 zamířil na hostování do druholigové Vlašimi. Singhateh na podzim ve Vlašim nastoupil do osmnácti druholigových a dvou pohárových zápasů. Celkem se mu podařilo vstřelit devět branek. V lednu 2024 bylo jeho hostování ve Vlašimi předčasně ukončeno a obratem odešel na hostování do prvoligové Sigmy Olomouc. V zimě 2023 se s gambijskou reprezentací U20 zúčastnil Afrického poháru národů do 20 let a Mistrovství světa U20. Zasáhl celkem do sedmi utkání, ale gól nevstřelil.

Vlastimil Blaťák