Kdo zabil profesorku Pospíšilovou? Děti si v Olomouci vyzkoušejí fascinující svět detektivní práce

Od čtrnáctého června budou moci vaše děti odhalit nebezpečného zločince. Na interaktivní výstavě Kriminálka v Olomouc CITY čeká pět interaktivních exponátů, které návštěvníky provedou jednotlivými kroky vyšetřování.

Děti získají potřebné znalosti a postupně vyřadí podezřelé, dokud nezůstane pouze jeden – vrah,“ říká marketingová manažerka Olomouc CITY Martina Poláchová.

Kriminalistické metody hravou formou. Bude z vašeho dítěte policista?

Daktyloskopie, trichologie, DNA, trasologie a identikit jsou forenzní vědní obory, představené jednotlivými interaktivními exponáty, na kterých se děti seznámí s danou vědou a pomocí těchto nabitých poznatků postupně vyřazuje podezřelé. „Po dobu výstavy bude od 10 do 18 hodin k dispozici animátor a výstava bude dále osazena QR kódy s odkazem na webovou aplikaci, kde si můžete i sami projít výstavu a vyřešit případ,“ dodává Poláchová.

Kromě toho výstava přinese deset dalších unikátních exponátů vztahující se ke kriminalistice. Vyzkoušet si tak budete moci například rozpoznávání a průnik obličejů včetně sestavování identikitu, práci forenzního technika v balistice, obtisk těla, kde si můžete vyzkoušet, jak vypadá 3D kopie vašeho reliéfu, nebo se můžete pokusit uhádnout kód a najít heslo k otevření stolu.

Výstava je připravena s odborníky z jednoho největšího science center v České republice IQLandia Liberec a byla navržena a vytvořena profesionály z několika oborů zabývající se kriminalistickými metodami.

Vlastimil Blaťák