Krvavé prasečí hlavy před Andrákem se objevily v noci, odpor vůči vedení Sigmy sílí

U vstupu na Andrův stadión se v noci na sobotu znovu objevily letáky s heslem Prasata z vedení, vzdejte se velení, nezůstalo ale u toho: dominantou se stala před vchodem prasečí hlavy, dvě umístěné na betonových sloupcích, a jedna na zemi mezi nimi, a prostor vstupu na stadión byl potřísněn krví.

K protestu se prozatím nikdo nepřihlásil, je ale možné a spekuluje se, že drsná forma se zkrvaveným vchodem na Andrův stadión je svého druhu odvetou za billboard, vymezující se proti vedení Sigmy Olomouc, a který jen několik dní po výlepu od Globusu zmizel a dnes je již přelepen.

Nový výlep letáků s heslem Prasata z vedení, vzdejte se velení proběhl v noci na sobotu 13. dubna, nezůstalo ale pouze u něj. Celé „výstavce“ dominovala podle fotografií, které redakce Hanáckých novinek obdržela z anonymního zdroje, zkrvavené prasečí hlavy, a krví byl potřísněn i chodník a vstupní portál Androva stadionu.

Fotogalerii zveřejnil na svém profilu na sociální síti X také redaktor Deníku Sport Michal Kvasnica.

„Jsme šokovaní vulgaritou a agresivitou tohoto skutku, který připomíná snad jen praktiky těch nejhorších mafiánů. Nemohu se ubránit dojmu, že jde o cílenou snahu rozhodit náš klub v posledních kolech základní části sezóny. My se ale nyní pevně koncentrujeme na zítřejší utkání s Jabloncem. Chci požádat naše fanoušky, aby nás přišli v co největším počtu podpořit v klíčovém utkání před tím, než vyzveme Slavii a Spartu. Naši hráči ani náš klub se nenechají zastrašit! Incident řeší Policie ČR, ve kterou mám plnou důvěru a věřím, že brzy přijde s výsledky svých zjištění. My se soustředíme na fotbal,“ uvedl v sobotu v 17 hodin na klubovém webu předseda představenstva Petr Konečný.

Vlastimil Blaťák