Prasata z vedení, vzdejte se velení. V Olomouci doutná vzpoura proti manažerům fotbalové Sigmy

Desítkami plakátů s upraveným portrétem sportovního ředitele Mináře oblepil dosud neznámý aktivista v pátek ráno stadión fotbalové Sigmy. Dosud není známo, kdo za akcí stojí, plakáty pracovníci Sigmy během dopoledne již sundali.

„Není to naše práce, nevíme, kdo za plakáty stojí,“ uvedl pro Hanácké novinky Dominik Králík, akak M_L, předseda Sigma United. Jeho prohlášení jen dokazuje, že aktuální nevole vůči vedení olomouckého fotbalového klubu je nyní ve městě mnohem širší, a začíná nabývat až rozměrů občanského nepokoje.

V Olomouci doutná revoluce. Co bude následovat?

Dlouhodobě nízká návštěvnost domácích zápasů Sigmy je výsledkem nespokojenosti fanoušků, která u vedlké části z nich dospěla během let až do stadia rezignace. Co fanoušci vyčítají vedení klubu, jsou nejen mizerné výsledky, ale i mnohdy chaotická přestupová politika a pochybná sportovní koncepce.

Hněv fanoušků se dlouho stáčel proti sportovnímu manažerovi Sigmy Ladislavu Minářovi, poslední týden však díky textu v Hanáckých novinkách probubala na povrch i kauza výprodeje majetku Sigmy Olomouc před několika lety, aby se klub dokázal vyrovnat s pohledávkami podnikatele Josefa Lébra. Prodeje pozemků a jiných nemovitostí však byly podhodnocené, a trpělivost fanoušků již zřejmě přetekla.

Fans o sobě poprvé dali zásadněji vědět již na sobotním utkání v Mladé Boleslavi, kdy se na narychlo vyrobeném transparentu tázali předsedy představenstva Konečného na odpovědi. Ten je dosud neposkytl a podle informací Hanáckých novinek by měl být na Zanzibaru.

Situací v Sigmě se již zabývají i politici na radnici, podle neověřených zpráv redakce i policie.

Kdo stojí za nočním výlepem plakátů s upraveným portrétem Ladislava Mináře, je ale zatím nejasné, fanklub se od akce distacuje. Jako zapsaný spolek Sigma United s tím nemáme nic společného, ale ukazuje to obecnou nespokojenost občanů s vývojem olomouckého klubu Sigma. Cítíme to už dnes i třeba z diskusí podnikatelů. A vidíme naději, že dojde k jakémusi obecnému impulsu a očistě, která byla potřeba už od úplatkové aféry,“ uvedl pro redakci předseda Sigma United Dominik Králík.

Vlastimil Blaťák