Joanne Rowlingová je v Olomouci, vybírá prý natáčecí lokace pro čtvrtý díl Fantastických zvířat

Britská spisovatelka Joanne Rowlingová je od neděle v Olomouci. Vybírá si zde se svým týmem natáčecí lokace pro čtvrtý díl Fantastických zvířat. Filmová série režírovaná Davidem Yatesem a spin-off prequel k románové a filmové sérii Harry Potter by ve svém čtvrtém díle měl jít do kin v roce 2026.

Britská autorka již byla v Olomouci zachycena na několika fotografiích. Do města přijela inkognito a bez předchozího ohlášení z letiště vlakem, podle informací Hanáckých novinek by měla v Olomouci zůstat do středy. Podle informací, které jsou nyní útržkovitě k dispozici, se zde věnuje výběru lokací pro pokračování Fantastických zvířat.

Co uniklo ze scénáře? Měl by se vrátit i Johny Depp!

Ověřených informací je v tuto chvíli málo, štáb svoje záměry tají a zveřejňuje informace jen po kouskách. V Olomouci by se údajně mělo začít natáčet již na podzim tohoto roku. Hlavní postava série Mlok Scamander bude v olomouckých ulicích pátrat po uprchlém zločinci Gellertu Grindelwaldovi, do jehož role by se po dlouhém vyjednávání údajně měl vrátit Johny Depp. Rowlingová je podle svého týmu z města nadšena a chystá se oslovit radnici a získat k natáčení oficiální svolení.

Fantastická zvířata a kde je najít byla celosvětově uvedena v roce 2016, následovaly Grindelwaldovy zločiny v roce 2018 a Brumbálova tajemství v roce 2022. Série byla komerčně úspěšná a zatím se třemi filmy dohromady vydělala 1,8 miliardy dolarů. Zatímco první film získal pozitivní recenze, poslední dva filmy obdržely smíšené recenze, přičemž mnoho kritiků považovalo sérii za horší než filmy o Harrym Potterovi.Čtvrtý díl zatím podle neověřených zdrojů nese pracovní název Kniha bílé magie, Rowlingová jej ale zatím odmítá potvrdit.

Mario Bumbál

Tento text vyšel na Hanáckých novinkách 1.4.2024 a redakce přeje čtenářům veselého Apríla.