Naprostá bomba! Fotbalový Vyškov se v přípravě utká s Realem Madrid

13. února čeká fotbalisty Vyškova životní zápas. V přípravě, kterou absolvují ve španělském Madridu na přírodní trávě, se potkají v béčkem slavného Realu Madrid. Poslední kontakt španělského velkoklubu s hanáckým fotbalem je již značně vousatý, před 32 lety se olomoucká Sigma potkala s prvním týmem Realu v poháru UEFA.

Vrchol zimní přípravy MFK Vyškov je již za rohem. Příští týden se svěřenci trenéra Jana Kameníka vydají na soustředění do španělského Madridu, kde absolvují intenzivní tréninkový program i atraktivní přáteláky. Jihomoravané se utkají s rezervou věhlasného Realu Madrid i s béčkem lídra tamní druhé ligy Leganés, které je zároveň partnerským klubem MFK.

Zápas s Realem 13. února, potom duel s partnerským týmem Leganés

MFK Vyškov se vydá na soustředění do Španělska v sobotu 10. února. „První den je víceméně vyhrazen cestování. Kromě toho ještě čekáme na potvrzení lístků na jedno utkání, které pokud nenavštívíme, budeme mít večer lehký trénink. V neděli pak pokračujeme dalšími dvěma tréninkovými jednotkami – chceme maximálně využít toho, že budeme mít k dispozici přírodní trávník,” popisuje hlavní trenér Jan Kameník. Dva tréninky budou na programu také v pondělí.

„V úterý 13. února odehrajeme v dopoledních hodinách přátelský zápas s Realem Madrid B. Odpoledne dostanou hráči volno, přičemž ve středu znovu navazujeme dvěma tréninky. Čtvrtek 15. února pak bude dnem přípravného duelu s béčkem Leganés, kdy nás čeká zajímavá konfrontace s naším partnerským klubem,” představil Kameník následný rozvrh mužstva.

Soupisku mardidského béčka si můžete prohlédnout ZDE.

Další dva tréninkové bloky se uskuteční v pátek. Poslední trénink je poté v plánu na sobotní ráno a odpoledne odlétá MFK zpět do Česka. „Hráči po návratu dostanou dva dny volno, protože program soustředění bude poměrně náročný. A posléze se už budeme připravovat na generálku před ligou, jíž absolvujeme v Myjavě,” podotkl trenér.

„Cílem soustředění je, abychom využili nejen přírodní trávy a kvalitního zázemí, ale také možností s hráči intenzivněji zapracovat na individuální úrovni – například formou pohovorů i řadou dalších způsobů. Současně vzhledem k tomu, že na soustředění má být přítomno vedení Blue Crow, tak půjde o propojení vedení klubu, hráčů i nás jakožto realizačního týmu. Budeme si tak moci napřímo předat veškeré základní informace,” doplnil Kameník.

Vlastimil Blaťák