TOP10 olomouckých ulic, kde opravdu nechcete bydlet

10. Riegrova ulice

Cestou večer domů z práce jste tam potkávali mládež a přemýšleli, jestli se tam někde neožírá taky vaše děcko (tvrdil, že jde do šachového kroužku). A když jste šli ráno zase do práce, tutéž mládež jste překračovali, ležící už na chodnících. Pověst Riegrovky byla léta příšerná, hůř už je na tom jen ulice Mlýnská, ale tam se díky bohu ani tak moc nebydlí. Kdeže ale loňské sněhy jsou – Varna je zavřená, a z Riegrovky je ulice duchů. Jako za covidu, a to si připomínat nechcete.

9. Chválkovická ulice

Nestěhujte se sem, pokud máte domácí zvíře nebo nedejbože děti. Jejich životnost se při pobytu venku bude počítat jen v minutách. I v redakci chápeme, že jsou objetivní důvody, proč pořád ještě není východní tangenta, a že jednání probíhají, a bla bla bla. Žít se tam nedá, žádná forma daňové úlevy pro trpící obyvatele ještě politiky nenapadla. Nemovitost k bydlení by tam koupil asi jenom šílenec.

8. Ulice Camilla Sitteho

Bydlení tam bude asi celkem fajn. Je to nový. Pokud se ale aspoň trochu zajímáte o olomoucký urbanismus, čistě z principu tam bydlet prostě nechcete. Chudák Sitte, kdyby viděl, jak dopadla celá oblast ulic Kosmonautů a 17. listopadu, obrátil by se v hrobě – pořád si ale jeho jméno bereme dál do huby, což je vlastně strašné. A asi zralé i na malý tichý protest.

7. Domovina

Jen si to představte, jak si koupíte domeček, akorát tak malý, aby se v něm dobře žilo, u řeky, v zeleni. Pak vám tam někdo postaví plechovou obludu, a slunko nezasvitne, větřík nezavěje. Proč jsou tam asi nejnižší ceny nemovitostí v celé Olomouci…

6. Edvarda Beneše

Že nevíte, kde to je? Bodejď byste věděli, normální člověk tam totiž bydlet nejde. To je prosím ghetto těch, co dostali ještě hypotéky na ty drahé byty mezi Globusem a hřbitovem, kde vám z jedné strany bude do oken mlátit ta desetimetrová světelná reklama, z druhé strany lezou zombíci. Kdo a proč tu ulici pojmenoval po Edvardu Benešovi, těžko říct.

5. Urxova

Zapojte fantazii a představujte si, že bydlíte na druhém nejlidnatějším olomouckém sídlišti. Jen na Povelu žije lidí víc. K dispozici máte pro celičké sídliště jenom jeden Lidl a autobus číslo 17 vám tam jede dvakrát za hodinu – a to kdo ví jestli. Jó, na prázdné pole do Slavonína, tam jsme tramvaj stavěli!

4. Černá cesta

Dále bez komentáře.

3. Tovární

Je to tam jaksi strašidelné. Cestičkou z domova jdete pod tou estakádou, kde je lepší občas položit peněženku na zem a hodně rychle zdrhnout, a není to náměstí, takže se tam nesmejčí. Pro otrlé povahy .

2. Komonautů

Obydlena lidmi je jen část od křižovatky s ulicí Vejdovského. I to musí být pekelné. Představte si, že se ráno vzbudíte, otevřete okno, a uvidíte TOHLE. Devadesátky se zhmotnily, roztodivnost tvarů přebila všechno, nádherné panorama města zmizelo za obludami, a vy se nemáte jak zachránit. Musíte se na to dívat.

1. Foersterova ulice

Na stejnou úroveň by se daly zařadit i Velkomoravská a Albertova, ale Foersterova je ještě o fous hroznější. Nejde jenom o kvardriliardy aut denně, ale – zkuste si tam totiž bydlet, tedy vlastně parkovat! Například dům na fotografii byl léta letoucí nejdelším domem v Olomouci bez jakékoli možnosti zaparkování. Nyní disponuje alespoň malým zálivem pro příjezd sanitky, pokud jste ale motoristé, parkujte si třeba v Řepčíně…

Miroslav Hladiš