Olomouc si doma podala Karvinou, druhá půle byla v silné bouři přerušena

Druhé kolo nejvyšší fotbalové soutěže přivedlo v sobotu na Andrův stadion Karvinou. Druhou půli utkání poznamenala silná bouře a hra musela být přerušena. Olomouc nakonec bere z utkání tři body.

SK Sigma Olomouc – MFK Karviná 3:1 (2:1)

Sigma začala doma proti Karviné bojácně, prvních deset minut byli nebezpečnější hosté a nastřelili dokonce břevno, pak se ale domácí dostali do hry a v patnácté minutě šla Olomouc do vedení – Lukáš Juliš se šikovně otočil s míčem a bylo to 1:0. Sigmu gól probudil, v obrovské šanci se ocitl Vodháněl, a podruhé se mohli domácí radovat ve třiatřicáté minutě, kdy se k tyči trefil Ondřej Zmrzlý – 2:0. Druhý gól ale jako by Olomouc uspal, a Karviné se podařilo ještě do poločasu snížit – Memić zavezl míč na polovinu Sigmy, kde jej sice obklopili tři domácí hráči, přesto ale dokázal posunout na Papalelého, který následně střelou po zemi přes Vraštila umístil ránu k tyči – 2:1.

Ve druhé půli se začalo na hřišti přiostřovat, třetí domácí gól měl na hlavě Juliš, netrefil ale míč podle svých představ. Na stadionem se v tu chvíli začala chystat těžká bouřková mračna a dvaašedesátá minuta přinesla na hřiště přívaly vody. V těžkých podmínkách pak Sigma navýšila svoje vedení – Lapeš vyběhl daleko z branky, čehož využil Jan Navrátil a ze čtyřiceti metrů poslal míč do sítě – 3:1.

Ve dvaasedmdesáté minutě pak rozhodčí v bouři přerušil zápas a hráči odešli do kabin.

Po přibližně dvaceti minutách se hráči v doznívajícím dešti vrátili na hřiště, zrádný terén ale nenabídl pohlednou hru. Hosté se snažili o korekci výsledku, naráželi ale na koncentrovanou domácí obranu. Rozhodčí nastavil čtyři minuty, Karviná se dostala ještě do jedné šance, Macík ale míč vytěsnil na roh a skóre se již neměnilo.

Branky: 15. L. Juliš (Chvátal), 33. Zmrzlý (Vraštil), 66. Navrátil – 44. Papalelé (Memić)

SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý – Pospíšil (82. Zorvan), Křišťál – Vodháněl (63. Fortelný), Breite (C), Navrátil (90+1. Kramář) – L. Juliš (82. Muritala).
Trenér: Jílek

MFK Karviná: Lapeš – Čurma, Krčík, Mikuš – Budínský (C), Bederka, Bartl (70. Málek), Memić – Papalelé (81. Ezeh) – Boháč (70. Akinyemi), Doležal (70. Moses).
Trenér: Luhový

Rozhodčí: Starý – Vlček, Machač

Miroslav Hladiš