Zimák odložen. Rozhodne se v říjnu, nebo je to konečná?

Zastupitelstvo odložilo rozhodnutí o stavbě nové multifunkční haly na konec října. Stalo se tak poté, co dvě menší koaliční strany s projektem investora Richarda Morávka nesouhlasily, a také po rozhovoru Richarda Benýška pro Hanácké novinky, který k projektu vyjádřil skepsi.

Rozhovor s Richardem Benýškem si můžete přečíst ZDE.

Olomoucké zastupitelstvo nyní na svém pondělním jednání přerušilo projednávání srovnávací analýzy k multifunkční hale na Velkomoravské ulici a rozhodnutí o další budoucnosti zimního stadionu by mělo padnout nejpozději do 31. října.

„Bylo to na popud zástupce investora Nová Velkomoravská a.s., který by rád o podpoře projektu multifunkční haly na Velkomoravské jednal tak, aby získal širší podporu zastupitelstva. Investor na dnešním jednání zastupitelstva již netrval na projednání v původním termínu (březen, resp. červen 23), ale souhlasil s odkladem do konce října. Co je ale důležité. Zastupitelstvo schválilo přípravu a realizaci kroků vedoucích k výstavbě druhé ledové plochy (nová malá hala vedle stávající „plecharény“). Náš odbor investic se ihned pustí do práce,“ informoval na facebooku náměstek primátora Miloš Tichý.

Věc nyní bude putovat do Finančního výboru, do odborných komisí a do jednotlivých stranických klubů.

Vlastimil Blaťák