Sigma veze tři body ze Zlína, rozhodlo se hned na začátku zápasu

Sedmadvacáté ligové kolo svedlo v sobotu Zlín a Sigmu, která na Letné vedla už od osmnácté minuty. Zlín ve druhé půli vyrovnal hru a v závěru utkání dostal Sigmu pod tlak, ta ale výsledek udržela a veze ze Zlína tři body.

FC Trinity Zlín – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:1)

Jako první rozvlnil síť za Rakovanem již ve čtrnácté minutě Mojmír Chytil, gól ale po konzultaci rozhodčího s VAR nebyl uznán pro ofsajd. Sigma tak šla ve Zlíně do vedení až o čtyři minuty později, kdy Juraj Chvátal pohotově dorazil a hosté vedli 0:1. Sigma byla po většinu první půle nebezpečnější, domácí fanoušky musela potěšit velmi dobře fungující osa Zorvan – Chytil.

Do druhé půle vběhli domácí na trávník aktivněji, Macíka z dálky prověřil Hrubý, vzápětí hrozil Vukadinovic. Jejich aktivitu ale brzdily nepřesnosti v rozehrávce, přesto mohl do prázdné brány zakončovat Didiba, naštěstí pro Sigmu promáchl. Ta se postupně koncentrovala, bezpečně ovládala střed pole a vývoj zápasu si hlídala. Závěrečný tlak Zlína už ale na výsledku nic nezměnil a Olomouc veze ze Zlína důležité tři body.

Branky: 18. Chvátal

FC Trinity Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, Bartošák (46. Fantiš) – Vukadinović (63. Kovinić), Hlinka (C), Didiba (82. Reiter), R. Hrubý, Čanturišvili – Balaj (63. Y. Dramé), L. Kozák (46. Slončík).

SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Beneš, Pokorný, Sláma (83. Vodháněl) – Breite (C) (72. Zmrzlý), Ventúra – Navrátil (83. Greššák), Pospíšil, Zorvan (72. Zifčák) – Chytil (90+2. Vaněček). k

Miroslav Hladiš