Základní část extraligy skončila pro Olomouc porážkou v Litvínově

Junior Patrik Janech si připsal první extraligový start a onlajny.cz uvedly šestnáctiletého Tomáše Galvase jako kapitána. Oslabená Olomouc ale Litvínovu vzdorovat nedokázala a odváží si z ledu chemiků porážku 5:1.

HC Verva Litvínov – HC Olomouc 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Skóre utkání otevřel v šesté minutě Andrej Kudrna, který trefil z prostoru mezi kruhy přesně, a Litvínov vedl 1:0. Olomouci trvalo vyrovnat jen necelé dvě minuty – podařilo se obrat domácí o puk v jejich třetině a Lukáš Mareš nekompromisně vyrovnal – 1:1.

Druhá třetina jednoznačně patřila domácím. Podruhé šel Litvínov do vedení v polovině utkání po individuální akci Šimona Stránského, který projel celé hřiště a zavěsil – 2:1, třetí gól přidal jen o chvíli později tečí Nicolas Hlava, a s hosty to vypdalo zle. Litvínov byl v tomto dějství lepší a Olomouc přehrál ve všech směrech.

Olomouc se sympaticky snažila s výsledkem ještě něco udělat, sypalo se ale nadále do Lukášovy klece – deset minut před koncem nejprve Janis Jaks zvyšoval na 4:1 a krátce po něm přidal Nicolas Hlava pátou branku. Tlak Olomouce byl bezzubý, a Mora se se základní částí loučí porážkou.

Branky a nahrávky: 6. Kudrna (Hlava, Sukeľ), 28. Š. Stránský, 33. Hlava (Jaks, Š. Stránský), 51. Jaks (Gut, Kudrna), 52. Hlava (Š. Stránský, Freibergs) – 8. Mareš (Kusko, P. Musil)

HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Jaks, Demel (A), D. Zeman, Freibergs, Strejček, Šalda, Wesley – Hlava, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Fronk, Gut, Straka – Helt, Jurčík, Havelka.
Trenér: Karel Mlejnek

HC Olomouc: Lukáš (Frgál) – Mareš, Škůrek, Galvas (C), T. Černý, Řezníček, Rutar – Kusko, P. Musil, Bambula (A) – Klimek (A), Strapáč, Kucsera – Anděl, Menšík, Janech – M. Tomeček, Kučera, Matašovský.
Trenér: Jan Tomajko

Miroslav Hladiš