Třinec vynuloval marodkou postižený tým Olomouce

Předposlední extraligové kolo přivedlo do Plecharény Třinec, který Hanáci v předchozích třech utkáních v sezóně třikrát porazili. Marodkou decimovaný tým byl ale na čtvrtý pokus na Oceláře krátký, přestože bojoval srdnatě. Rozhodla už první třetina.

HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 0:5 (0:3, 0:0, 0:2)

Olomouc sice už po minutě hry nastřelila tyč třinecké brány, to bylo ale zhruba vše, co domácí, sužovaní marodkou, v první třetině předvedli. Skóre otevřel prudkou ranou Andrej Nestrašil, závěr třetiny pak přinesl další dvě branky v domácí síti – nejprve puk propasíroval za Lukáše Marek Daňo, se sirénou pak domácí v poslední vteřině třetiny dorazil Jakub Jeřábek – 0:3.

Druhou třetinu zahájili domácí i díky přesilovce velmi aktivně, několikrát zkoušel štěstí Rašner, snaha ale vyšla naprázdno. Oboustranně se hrál velmi bojovný hokej. Minutu a půl před koncem naopak domácím zatrnulo při vyloučení Mareše, Moru ale podržel Lukáš.

Olomouc se nevzdávala, čtvrtá minuta třetí třetiny přinesla obrovskou šanci Rutara, ale Mazanec se proti olomouckomu forvardovi vytáhl. Deset minut před koncem se pak domácím konečně podařilo Mazance pokořit – ránu Rostislava Olesze dorazil do branky pohotový Lukáš Anděl, gól ale po trenérské výzvě hostujícího týmu neplatil pro postavení hráče v brankovišti. Čtyři a půl minuty před koncem pak Marko Daňo přidal čtvrtý gól Třince, minutu před koncem pak upravil na konečných 0:5 Aron Chmielewski a bylo rozhodnuto.

Branky a nahrávky: 14. Nestrašil (Daňo, J. Jeřábek), 18. Daňo (M. Růžička), 20. Nestrašil (J. Jeřábek), 56. Daňo (M. Růžička), 59. Chmielewski (Dravecký)

HC Olomouc: Lukáš (Frgál) – Rašner, Dujsík, Řezníček, Švrček, Mareš, Galvas – Rutar, Plášek ml., Kusko – Navrátil, Olesz (A), Knotek (C) – Bambula, Klimek (A), Menšík – Strapáč, Anděl, Kučera – Kucsera.
Trenér: Jan Tomajko

HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Zahradníček, Smith, Roth, Kaňák, J. Jeřábek, M. Doudera, Mar. Adámek – Voženílek, M. Růžička (C), M. Roman – Nestrašil, Marcinko (A), Kurovský – Chmielewski, Hrňa, Dravecký (A) – Daňo, Buček, Holinka.
Trenér: Zdeněk Moták

Rozhodčí: Hribik, Ondráček – Rampír, Rožánek

Miroslav Hladiš