Olomouc otočila zápas ve Varech a vede v sérii 2:1 na zápasy

Po sobotní porážce se Kohouti snažili přivézt z karlovarského ledu aspoň jednu výhru. Třetí utkání se zpočátku vyvíjelo lépe pro domácí, Olomouc ale vyrovnala dvěma slepenými góly ve třetí třetině a v prodloužení rozhodl utkání kapitán Ondrušek.

HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc 2:3 (1:0, 1:0, 0:2 – 0:1)

stav série: 1:2

Třetí zápas série se od počátku vyvíjel ve prospěch domácích – už po dvou minutách otevřel brankový účet Filip Koffer rychlou ranou a Energie vedla 1:0. Utkání plné potyček nabízelo líbivý hokej, spoustu šancí, ale i výborné výkony obou gólmanů.

Dalšího gólu se diváci dočkali až po změně stran – Vít Jiskra předvedl akci zápasu a zvýšil vedení domácích na 2:0. Vyrovnaná třetina další gól nepřinesla, a skončila další strkanicí u mantinelu, kterých bylo za celý zápas nepočítaně.

Třetí třetina přinesla heroický obrat Olomouce. Nejprve v přesilovce Jan Káňa dorazil Musilovu ránu  a snížil na 1:2, jen pár vteřin poté vyslal na domácí bránu dělovku Tomáš Dujsík a bylo srovnáno! Hosté svého soupeře výrazně přestříleli, rozhodnout ale mohl v dobré šanci domácí Huttula. Na druhé straně Navrátil trefil tyčku, třetí gól ale Olomouc už nepřidala, i přes výrazný tlak v posledních minutách umocněný přesilovkou. Utkání tak směřovalo do prodloužení.

V něm pokračoval nápor hostů, kteří svého soupeře na dlouho uzamkli, a vložená snaha se nakonec zúročila – kapitán Jiří Ondrušek dokonal obrat v utkání a Olomouc tak vede v sérii 2:1 na zápasy.

Branky a nahrávky: 3. Koffer (Kohout), 25. Jiskra – 46. J. Káňa (P. Musil, Orsava), 46. Dujsík (Bambula, Kusko), 64. Ondrušek

HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Havlín, Huttula, Pulpán, Stříteský, Dlapa, Mikyska, Bartejs – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Jiskra, Hladonik – Redlich, Koffer, Kohout – Juusola, Kružík, Kofroň.
Trenér: David Bruk

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek, Dujsík, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, T. Černý – J. Káňa, P. Musil, Orsava – Kusko, Knotek, Bambula – Anděl, Klimek, Navrátil – Kucsera, Menšík, Rutar.
Trenér: Jan Tomajko

Rozhodčí: Jaroš, Šindel – Špůr, Šimánek

Miroslav Hladiš