Sigma pohodlně dokráčela za vítězstvím nad Boleslaví a stoupá tabulkou

Čtyřiadvacáté ligové kolo přivedlo na Andrův stadion Mladou Boleslav. Za krásného slunečného odpoledne sledovaly tribuny poměrně přesvědčivý výkon domácích, kteří na jaře ještě neprohráli, a Sigma nenápadně, ale jistě stoupá tabulkou.

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)

Útočně naladění domácí poprvé rozvlnili síť za Šedou už ve druhé minutě utkání – standardku z pravé strany zahrával Sláma a Ondřej Karafiát si dal tečí vlastence – 1:0. Po většinu prvního poločasu byla Sigma jednoznačně lepší, tu a tam ale vyrobila v obraně minelu, která hrozila komplikacemi – nejhorší to bylo deset minut před půlí, Vraštil ale stihl odehrát na roh. Těsně před hvizdem rozhodčího měl velkou šanci hostující Karafiát a mohl tak napravit, co spískal na začátku poločasu, Macík ale jeho střelu zvládl.

Druhá půle začala jako ta první, totiž gólem Sigmy ve druhé minutě – autorem druhé branky byl Lukáš Vraštil – 2:0. Snížit mohli Tomič a krátce po něm Kubista, Boleslavi ale nepřálo štěstí. Tlak hostů s postupujícím časem sílil, ale co nepochytal Macík, odráželo se od obětavého Breiteho. Sigma už výsledek udržela a po sobotě jí tak v tabulce patří již průběžné čtvrté místo. Přeskočit ji mohou Boheminas a Slovácko, oba týmy hrají v neděli.

Branky: 2. Karafiát (vla.), 47. Vraštil (Pospíšil)

SK Sigma Olomouc: Macík – Sláma (88. Greššák), Pokorný, Vraštil – Breite (C), Ventúra (76. Zorvan), Pospíšil (88. Jak. Matoušek II), Vodháněl (65. Zifčák) – Navrátil, Růsek – Chytil (76. Zmrzlý).
Trenér: Jílek

FK Mladá Boleslav: Šeda – Kubista, Karafiát (C), Suchý – Ekpai (55. Suchomel), D. Mareček (46. Matějovský), Dancák (83. Mil. Škoda), Fulnek (55. Tomič) – Ladra (65. Skalák), Kušej – Jawo.
Trenér: Hoftych

Miroslav Hladiš