Pardubice v prvním čtvrtfinále dokráčely za přesvědčivým vítězstvím, v sérii vedou 1:0

První čtvrtfinále mezi Pardubicemi a Olomoucí nabídlo vyrovnanou první třetinu a dokonce krátké vedení Olomouce, ve zbytku zápasu ale byli domácí jednoznačně lepší a přesvědčivě dokráčeli za prvním vítězstvím v sérii.

HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)

První čtvrtfinálový duel mezi Pardubicemi a Olomoucí, což je první střetnutí těchto týmu v play off od roku 1994, započalo zostra: pardubický gól ze sedmé minuty neplatil, olomoucká střídačka si vzala trenérskou výzvu a branka nebyla uznána pro bránění v brankovišti, vzápětí udeřilo na druhé straně a Jan Káňa dostal hosty do vedení – 0:1. Pardubice se vrátily do zápasu o chvíli později v přesilové hře, Matej Paulovič umístil puk tak, že na něj Konrád nedosáhl a bylo vyrovnáno – 1:1. Přesně o minutu později pak Konráda podruhé propálil Tomáš Dvořák a do šaten se šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Po změně stran mohl vyrovnat Tomáš Dujsík, pak se ale do delšího tlaku dostalo domácí Dynamo a v polovině utkání jej zužitkovalo ve třetí branku – Tomáš Zohorna střílel z úhlu a poslal domácí do vedení 3:1.

I začátek třetí části hry měl pro diváka stejný obrázek, totiž tlak domácího Dynama. PO pěti minutách to už bylo 4:1Tomáš Hyka nabral rychlost a gólman Olomouce neměl šanci. Hosté se nevzdávali, vyloučení Pauloviče jim nabídlo přesilovku, ta však zůstala bez využití. Naopak přišla pátá branka do Konrádovy sítě a o osudu prvního měření sil bylo rozhodnuto – Lukáš Sedák uzavřel skóre utkání na 5:1, a Kohouti musejí v odvetě zabrat.

Branky a nahrávky: 11. Paulovič (R. Kousal, Čerešňák), 12. T. Dvořák (Cienciala), 39. Zohorna (Radil), 46. Hyka (Košťálek), 59. L. Sedlák (Cienciala) – 8. J. Káňa (Plášek ml.)

HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – T. Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, Poulíček (C), Paulovič – Mandát, A. Musil, Vondráček.
Trenér: Radim Rulík

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – T. Černý, Ondrušek (C), Rašner, Dujsík, Škůrek, Švrček, Mareš – J. Káňa (A), P. Musil, Orsava – Kusko, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., Nahodil, Navrátil – Klimek, Menšík, Olesz.
Trenér: Jan Tomajko

Rozhodčí: Cabák, Šír – Lederer, Rožánek

Miroslav Hladiš