Dohrávaný první zápas předkola pro Moru, série pokračuje ve Varech

Dohrávaný první zápas extraligového předkola mezi Olomoucí a Karlovými Vary skončil jednoznačným vítězstvím Olomouce. Série se nyní stěhuje do Karlových Varů, případný čtvrtý a pátý zápas by se odehrály zase na Hané.

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
stav série 1:0

Netradičně dva dny hrané utkání předkola mezi Olomoucí a Karlovými Vary pokračovalo dnes druhou třetinou. Olomouc šla včera do vedení už po padesáti vteřinách. Bleskový úvod zajistil nekrytý Silvester Kusko. V bojovém utkání byla Mora mírně lepší, zvýšit mohl v osmé minutě znovu Kusko, ujala se ale až dorážka Pavla Musila, a nások 2:0 Kohouty uklidnil.

Po 24 hodinách se vhodilo buly druhé třetiny a pokračoval bojovný zápas, Olomouc si ale udržela herní převahu, a tu zúročila v jednatřicáté minutě třetím gólem – Jakub Orsava využil přesilovku a stav na ukazateli byl 3:0.

Hostům se podařilo snížit po změně stran. Do samostatného úniku se dostal Martin Kohout a překonal Lukáše ranou k tyči – 3:1. To bylo ale ze strany Západočechů vše; naopak Olomouc přidala ještě jeden gól, kdy nahození Karla Pláška doplachtilo odrazem o brusli bránícího hráče až do karlovarské klece – 4:1.

Branky a nahrávky: 1. Kusko (Bambula), 12. P. Musil (Knotek, Orsava), 31. Orsava (P. Musil, Knotek), 47. Plášek ml. (Navrátil) – 44. Kohout (Dlapa, Rohan)

HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Dujsík, Ondrušek (C), Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, Mareš – Orsava, P. Musil, J. Káňa (A) – Bambula, Knotek (A), Kusko – Plášek ml., Klimek, Navrátil – Rutar, Strapáč, Kucsera.
Trenér: Jan Tomajko

HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Habal) – Huttula, Mikyska, Stříteský, M. Kočí, Havlín, Dlapa, Rohan – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Redlich, Jiskra, Kohout – Kružík, Koffer, Kofroň.
Trenér: David Bruk

Další program série:

Sobota 11. března – 2. zápas:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc

Neděle 12. března – 3. zápas:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc

Úterý 14. března – případný 4. zápas:
HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary

Středa 15. března – případný 5. zápas:
HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary

Miroslav Hladiš