Vynikající Lukáš a drama až do nájezdů: Mora nakonec Spartu udolala

Dohrávka dvaačtyřicátého kola svedla na led O2 arény domácí Spartu a Olomouc. Oslabení hosté vedli, Sparta srovnala krok na začátku druhé třetiny využitou přesilovkou, a utkání chudé na branky spělo k prodloužení a k nájezdům. V nich byli lepší hosté a vezou tak z Prahy cenné dva body.

HC Sparta Praha – HC Olomouc 1:1 (0:1, 1:0, 0:0)

Oslabená Olomouc zahájila v Praze defenzivně a příliš se nedostávala do střeleckých pozic, přesto šla v utkání poprvé do vedení – Dalibor Řezníček proplálil od modré Kováře a hosté vedli 0:1. I v dalším průběhu první třetiny byli o něco lepší Sparťané, Lukáš v bráně Olomouce ale podával spolehlivý výkon.

Druhá třetina nabídla hned zkraje domácím přesilovku, kterou využil Michal Řepík a srovnal na 1:1. Hokej nabídl zajímavé šance na obou stranách, do šaten se ale šlo za vyrovnaného stavu.

I třetí třetina začala sparťanskou přesilovkou, Olomouc ji ale tentokrát ustála. Sparta sice tlačila, pak několikrát chybovala ve vlastním pásmu, hosté však netrestali a na góly chudé utkání spělo k remízovému konci. Když pak čtyři minuty před koncem nevyužil možná největší šanci utkání Řepík, dospělo utkání do prodloužení.

Opatrná hra z obou stran přinesla minimum vyložených šancí, proti Kousalovi perfektně zasáhl Lukáš, a tak došlo na nájezdy. Mezi olomouckými střelci dostal důvěru i Tomáš Galvas, svůj nájezd sice neproměnil, přesto slavila vítězství v dovednostní disciplíně Olomouc.

Branky a nahrávky: 25. Řepík (Jandus) – 12. Řezníček (Dujsík, Olesz), rozh. náj. Knotek

HC Sparta Praha: J. Kovář (Cichoň) – Mikliš, Jandus, Němeček, Krutil, Polášek (A), T. Tomek – Tomášek (A), Horák, E. Thorell – Řepík (C), Kaše, M. Forman – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Konečný, G. Thorell, Safin – Vauhkonen.

HC Olomouc: Lukáš (Frgál) – Rašner, Dujsík, Řezníček, Švrček, Mareš, T. Černý, Galvas – Plášek ml., Klimek (A), Navrátil – Olesz (A), Knotek (C), Bambula – Strapáč, Menšík, Rutar – M. Tomeček, Kučera, Matašovský.

Rozhodčí: Hejduk, Hribik – Ondráček, Špůr

Miroslav Hladiš