Tajemný nález v Hlubočkách: Ztracená peněženka se našla pod kameny v lese po více než desetiletí

V Hlubočkách u Olomouce nalezl muž v lese peněženku dokonale skrytou pod kameny. Její obsah byl již částečně v rozkladu, a peněženka zřejmě podle všech okolností ležela na místě deset, možná dvacet let. Byly v ní i peníze.

Příspěvek na sociální síti ve skupině Olomoučáci rozvířil vášnivou debatu. Proti obyčejné krádeži svědčí skutečnost, že z peněženky nezmizely žádné peníze. Co se tehdy před lety stalo? Proč byla peněženka důmyslně schovaná pod kamenem? Jednalo se jen o hloupý žert?

„Hodně divný. Kdyby ji někdo ukradl, nenechal by tam ten litr. Tady mi to přijde spíš, že ze srandy tam tu penězenku někdo schoval a pak už ji nenašli, nevědeli pod jakým kamenem byla. Třeba tam někde bivakovali v lese. No každopádně me pak zajímá konec vyšetřování téhle záhady,“ uvedl například v diskusi pod příspěvkem uživatel s nickem Snajpr Snajpr.

Majitel peněženky se do skupiny ozval. Žije, ale s problémy

Zřejmě tehdy nešlo o násilný trestný čin. Muže, kterému doklady i peníze patřily, ihned několik diskutujících podle fotografie na starém občanském průkazu poznalo a snažilo se kontaktovat, po několika hodinách se údajný někdejší majitel peněženky ozval. Má se jednat o Davida P., který nechal do skupiny doručit tento smutný vzkaz:

Jménem a se svolením pana Davida P.oznamuji…….že Vás všechny moc zdraví!!! Vzkazuje že žije a že sám už neví, kde se tam jeho peněženka vzala. Je to už cca 20 let co je závislý na pomoc druhých a upoután na lůžko. Všechny komentáře jsem mu přečetla a při příchodu k němu pozdravila „ahoj Pupku“. Ten úsměv a radost bych Vám přála vidět. Moc se komentářům smál. Bohužel záhada peněženky zůstane asi záhadou,“ uvedla v komentářích jedna z diskutujících.

Vlastimil Blaťák