Sigma na Slovácku bez branek, hosté měli jedinou střelu na bránu

Osmnácté ligové kolo svedlo dohromady Slovácko a Sigmu, zápas skončil bezbramkovou remízou. Hosté měli dobrý začátek, zbytek utkání se ale bránili tlaku domácích a za celý zápas vyprodukovali jednou střelu na bránu, jejímž autorem byl Chytil.

1. FC Slovácko – SK Sigma Olomouc 0:0 (0:0)

Nebezpečněji začali hosté, kteří ve slunečném, ale chladném dni prověřili Nguyenovu pozornost pokusem Chytila. Hra se pak přelévala ze strany na stranu bez zjevnější šance. Nguyena ohrozil tečí centru Zifčák, ale míč šel nakonec do zámezí. Velkou šanci mělo Slovácko po necelé půlhodině hry, kdy Holzer chytrým centrem hledal Brandnera před brankou. Útočící hráč se sápal po míči, ale v nepřehledném souboji se dvěma obránci skončil na zemi. Emoce pak před poločasem rozproudila situace před brankou Slovácka. Hosté dostali míč do sítě, ale ukázalo se, že šlo o ofsajdovou situaci.

Ve druhém poločase Slovácku pomohlo dvojité střídání, hru oživili Šašinka s Kimem. Reinberk se dostal ke střele, ale trefil bránícího hráče, hlavička Mihálika šla těsně mimo. Následně Holzer poslal dobrý centr a Mihálik se už připravoval míč hlavou poslat do sítě. Nakonec centr lehce tečoval břevno a skončil mimo dosah slováckého útočníka. V závěru utkání si Slovácko vypracovalo souvislý tlak. Ten vyústil v sérii standardních situací a nespočet centrů do vápna, jenomže efektivita  chyběla a body se tak na Slovácku dělily.

1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, M. Kadlec (C), Kalabiška – Daníček, Havlík – Brandner (57. Šašinka), Trávník (57. Kim), Holzer (82. Doski) – Mihálik (82. Kohút).
Trenér: Martin Svědík

SK Sigma Olomouc: Trefil – Pokorný, Beneš, Vraštil – Zifčák, Breite (C), Navrátil (62. Fortelný), Ventúra (90+2. Greššák), Zmrzlý – Růsek (82. Jak. Matoušek II), Chytil (90+2. Zlatohlávek).
Trenér: Václav Jílek

Miroslav Hladiš