Pod Ještědem smírně, Sigma má už čtvrtou remízu v řadě

Sigma si po třech remízách přála konečně naplno bodovat, zápas dvacátého kola nejvyšší soutěže si zkomplikovala hned zezačátku – Liberec vedl už po minutě hry po rohovém kopu. Vyrovnaný zápas nakonec skončil remízou, pro hosty tedy už čtvrtou v řadě.

FC Slovan Liberec – SK Sigma Olomouc 2:2 (1:1)

Oba týmy dělily před utkáním v tabulce pouhé dva body, a zápas byl podle předpokladů velmi vyrovnaný. Liberec šel do vedení už ve druhé minutě – Lubomír Tupta si naběhl na rohový kop a nechytatelnou ranou otevřel skóre. Hosté se ihned pokoušeli odpovědět, a pomohla jim v tom penaltová situace z devatenácté minuty – pokutový kop pak bezpečně proměnil Mojmír Chytil a vyrovnal na 1:1. Olomouc reagovala na vývoj zápasu střídáním už v šestatřicáté minutě, kdy ze zdravotních důvodů Růska nahradil Matoušek, a s osudem si zahrávala v nastaveném čase první půle. Nejprve obdržel žlutou Breite za tvrdý atak na Frýdka, vzápětí Vraštil mohl za svůj zákrok vidět i červenou, rozhodčí Křepský ale naštěstí pro nás po konzultaci s videem vytáhl opět jen žlutou.

Po pěti minutách druhé půle šla Sigma do vedení – na cetr si naběhl Jan Navrátil a pohotovou střelou mezi nohy brankáře poslal hosty do vedení 1:2. Liberec tento vývoj utkání zaskočil a trvalo dalších dvacet minut, než se domácí znovu dostali do hry. Pak ale Mohamed Doumbianabídl šanci pro Lukáše Červa, který střelou pod břevno nedal Trefilovi šanci – 2:2! V závěru byl Liberec jednoznačně lepším týmem, skóre se už ale neměnilo.

Branky: 2. Tupta, 78. Červ (Doumbia) – 20. Chytil (pen.), 55. Navrátil (Sláma)

FC Slovan Liberec: Vliegen – Prebsl, Plechatý (C), Purzitidis – Ghali (46. Rondić), Frýdek (60. Doumbia), Valenta (90+1. Varfolomejev), Červ (90+1. Polyák), Preisler – Tupta, Olatunji (60. M. Kozák).
Trenér: Luboš Kozel

SK Sigma Olomouc: Trefil – Vraštil, Beneš (C), Sláma (83. Zmrzlý) – Zifčák (46. Poulolo), Navrátil, Breite, Zorvan, Ventúra (71. Greššák) – Růsek (36. Jak. Matoušek II), Chytil (71. Zlatohlávek).
Trenér: Václav Jílek

Miroslav Hladiš