Olomouc podlehla Pardubicím, jeden gól na body nestačil

Už čtyřiačtyřicáté extraligové kolo přivedlo Olomouc na led Pardubic a po úvodní vyrovnané třetině se stal zápas vcelku jednoznačnou záležitostí. Domácí potvrdili postavení extraligového lídra, naopak Olomouc se po novém roce propadá tabulkou.

HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Utkání začalo aktivním hokejem z obou stran, s několika zajímavými šancemi, úvodní dvacetiminutovka ale branku nepřinesla. Kohouti dostali v závěru třetiny možnost přesilovky, na tabuli ale po dvaceti minutách dál svítilo 0:0.

Druhou třetinu zahájilo lépe Dynamo, a po pěti minutách se při vyloučení Klimka dostalo do vedení – z dorážky se prosadil kapitán Patrik Poulíček – 1:0. Vyrovnal mohl z úniku Káňa, místo toho ale přišlo zvýšení domácích na 2:0 – Tomáš Dvořák trefil přesně. Následně dostala Olomouc možnost další přesilovky a Jan Knotek si důrazem v brankovišti vymohl snížení na 2:1.

Bohužel pro hosty přidalo Dynamo třetí gól hned po několika vteřinách třetí třetiny – na 3:1 zvýšil David Musil. Pardubice v tu chvíli vládly ledu, dvakrát navíc zazvonila tyč Lukášovy branky, a výsledkem tlaku byl i čtvrtý gól za zády hostujícího gólmana – na 4:1 zvyšoval David Ciencala. Tři minuty před koncem šla Olomouc do čtyř, paradoxně právě v tomto oslabení si vypracovala možná největší šance zápasu. Na korekci výsledku už ale bylo pozdě.

Branky a nahrávky: 26. Poulíček (L. Sedlák, Košťálek), 33. T. Dvořák (Košťálek, L. Sedlák), 41. D. Musil (L. Sedlák, Hyka), 54. Cienciala (Hyka, Košťálek) – 35. Knotek (J. Káňa, Ondrušek)

HC Dynamo Pardubice: Will (J. Růžička) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář (A), Bučko – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), T. Zeman – Mandát, A. Musil, Vondráček.
Trenér: Radim Rulík

HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (C), Dujsík, Rašner, Škůrek, Mareš, Švrček, T. Černý – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil, P. Musil – Plášek ml., Kusko, Navrátil – Olesz, Anděl, Rutar.
Trenér: Jan Tomajko

Miroslav Hladiš