Olomouc jede z Brna s prázdnou, a byl to možná nejslabší výkon v sezóně

Už pouhé tři zápasy zbývaly v neděli odehrát ze základní části, a domácí Kometa i Olomouc měly před utkáním shodný cíl: uhájit svá postavení v tabulce pro zápasy předkola play off. Olomouci ovšem chybělo devět hráčů základní sestavy, a Mora znovu nebodovala.

HC Kometa Brno – HC Olomouc 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Mora se pustila do dobývání Ronda bez Káni, Nahodila, Ondruška, Škůrka, Kucsery, Kunce, Musila, Orsavy a Anděla, a improvizace v sestavě byly hodně znát. Skóre utkání otevřela v osmé minutě Kometa, Jakub Flek obkroužil branku a našel mezírku mezi Konrádovými betony – 1:0. Utkání plné ostrých střetů začalo nabírat obrátky hodné derby již v první třetině, stadion uvedla do varu situace zpatnácté minuty, kdy Švrček doslova sestřelil na modré jednoho z domácích hráčů, a za pískotu publika putoval za katr, stejně jako domácí Kučeřík, který šel Švrčkův faul mstít. Domácí zle zaměstnávali olomouckou obranu, několikrát nebezpečně pálil Šalé. Fanouškovi Olomouce se první třetina nemohla líbit.

Začátek třetí třetiny přinesl Kometě dlouho přesilovku pěti proti třem, v největší šanci se před Konrádem znovu zjevil Šalé, přidat druhý gól se ale domácím povedlo až byli hosté ve čtyřech – prosadil se Radek Koblížek, 2:0. Olomouc pak sice nastřelila tyč, branky ale dál střílela Kometa – krátce po polovině utkání se ranou o horní tyč potřetí prosadil Tomáš Vincour a Kometa odskočila na 3:0.

Třetí třetina pokračovala ve stejném duchu, jako celý dosavadní zápas: Brno bylo lepší, Olomouc se sice snažila s výsledekm něco udělat, narážela ale na pozornou brněnskou obranu. Větší příležitosti si i nadále připravovali domácí, a závěrečný tlak Olomouce nepřicházel a pokud už se hosté dostali do třetiny Komety, nepovedlo se vystřelit na bránu. Tři důležité body z utkání padesátého kola zůstaly zaslouženě v Brně.

Branky a nahrávky: 8. Flek (Vincour), 25. Koblížek (Holík, Strömberg), 34. Vincour (Ščotka)

HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Fajmon, Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka, Němec – Ondráček, Holík, Horký – Zaťovič (C), Strömberg, Šalé – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour (A), Zbořil, Koblížek.
Trenér: Martinec

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Rašner, Dujsík, Švrček, Galvas, Řezníček, T. Černý, Mareš – Plášek ml., Kusko, Navrátil – Olesz (A), Knotek (C), Bambula – Klimek (A), Strapáč, Menšík – M. Tomeček, Kučera, Rutar.
Trenér: Tomajko

Rozhodčí: Hribik, Pilný – Axman, Lederer

Miroslav Hladiš