Několikametrové modely válečných letadlových lodí vyplují do bitvy

Tři dny plné zážitků a novinek čekají od 17. do 19. března návštěvníky 21. ročníku interaktivní výstavy For Model na Výstavišti Flora Olomouc. Jedním z dominantních prvků výstavy For Model bude vodní plocha umístěná přímo v pavilonu A. Bude patřit lodním modelářům a jejich plachetnicím, ponorkám i dalším bojovým plavidlům.

„Tato část interaktivní výstavy For Model patří z pohledu návštěvníkům k těm nejatraktivnějším. V předem daných časech mohou sledovat, jak vodní hladinu brázdí majestátní plachetnice či několikametrové modely válečných letadlových lodí. Chybět nebudou ani oblíbené námořní bitvy doprovázené světelnými a kouřovými efekty,“ uvedla Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

Exponáty ze světa optiky a nočního vidění

Jde o jednu z největších tuzemských akcí zaměřenou na modely, sběratelství a také digitální technologie, hry, hračky i stavebnice. „Naším cílem je přinášet návštěvníkům nové zážitky. Letos tak kromě oblíbených modelářských sekcí představíme zajímavé exponáty ze světa optiky, nočního vidění, netradičního vozového parku a unikátního televizního prostředí,“ přiblížila některé z novinek na letošní výstavě For Model manažerka projektu Lenka Weiserová.

Návštěvníci budou moci po tři dny na Výstavišti Flora Olomouc obdivovat fascinující díla i sbírky desítek vystavovatelů a sběratelů.

V části výstavy věnované leteckému modelářství půjde o letadla všech kategorií vybavená elektromotory i spalovacími motory. Konkrétně budou k vidění civilní, vojenská a také akrobatická letadla, dále makety vrtulníků či větroně. Vše doplní volnočasové drony. Navazující expozice 3D tisku RC modelů letadel a příslušenství pro modeláře bude tento rok rozšířena o 3D tištěná pohyblivá zvířátka.

Michal Poláček