Jalonen si všiml: Lukáš a Bambula jedou na Švédské hry!

Kari Jalonen je prvním trenérem národního týmu, který si po dlouhých letech všiml, že se na Hané hraje hokej. Po nezpochybnitelné nominaci Davida Krejčího v minulé sezóně konečně došlo i na další olomoucké borce, a ne pouze na Branislava Konráda do slovenského národního týmu.

Dva olomoučtí Honzové se tak mohou od 9. února těšit na atmosféru reprezentačního hokeje. Turnaj se letos hraje v Malmö.

Jan Lukáš: Do národního týmu s úspěšností 92,78%

V devětadvaceti letech se Jan Lukáš dočkal premiérové pozvánky do seniorského národního týmu. Olomoucký patriot zasáhl v letošní sezóně do dvaadvaceti zápasů, po kterých si drží 92,78% úspěšnost zákroků. Mezi brankáři napříč TELH je v procentuální úspěšnosti třetí nejlepší. Letos vychytal už pět čistých kont, v tomto ohledu je na tom lépe pouze sparťanský Jakub Kovář.

Jan Bambula: Nejlepší z olomouckých mladých

Dvaadvacetiletý Jan Bambula se v A-týmu reprezentace představil už na kempu před loňským světovým šampionátem. Zasáhl do jednoho duelu, ve kterém si připsal jeden kladný bod do statistiky +/-. V letošní sezóně nastoupil rychlík s číslem 72 na dresu do devětatřiceti zápasů. Nasbíral dohromady čtrnáct kanadských bodů za sedm branek a stejný počet nahrávek.

Za osmnáctku jede reprezentovat nejmladší Galvas

Kouč reprezentační osmnáctky Jakub Petr nominoval do svého kádru pro nadcházející Turnaj čtyř zemí ve Finsku i obránce Tomáše Galvase. Nejmladší člen slavného hokejového rodu patří v tomto ročníku mezi klíčové hráče olomouckého dorostu, více zápasů ale stihl odehrát za juniorku. V prosinci zapsal extraligovou premiéru, když se podílel na vítězství Hanáků na ledě Karlových Varů. Galvas zabojuje o nominaci na MS do 18 let, které se uskuteční 21. až 30. dubna ve Švýcarsku.

S využitím klubového webu HC Olomouc Miroslav Hladiš