Jágr znovu skóroval, Kladnu ale proti Olomouci pomohl jen k bodu

S navráticem Menšíkem a s Lukášem v bráně se Kohouti představili v rámci už osmačtyřicátého kola na kladenském ledě. Olomouc prohrála pět z posledních šesti utkání a zoufale potřebovala bodovat – což ale platilo i o domácích, kteří se teprve v minulém kole odlepili z posledního místa v tabulce.

Rytíři Kladno – HC Olomouc 4:5 p.p. (0:1, 1:2, 3:1 – 0:1)

Utkání začali aktivněji domácí, před Lukášem se po Kubíkově pasu ocitl Jágr, ale netrefil puk přesně. Skóre zápasu ale otevřeli hosté – Ondrušek hned po buly vypálil, Bow puk neudržel a Lukáš Nahodil doklepl kotouč za záda kladenského gólmana – 0:1. I v dalším průběhu dělala Kohoutům nejvíce starostí první kladenská řada a souhra Plekance s Jágrem, skóre se už ale do sirény neměnilo.

Druhá třetina odstartovala vyloučením Dotchina a hosté přesilovku využili – přečíslení tři na nula proměnil bezpečně Silvestr Kusko – 0:2. Kladno nadále hrálo aktivně a za snahu bylo odměněno – byla to právě první kladenská řada a Jaromír Jágr znovu přepsal historické statistiky – 1:2! Hosté však využili i další přesilovou hru a Silvester Kusko podruhé v utkání překonal Bowa – 1:3.

Třetí třetina přinesla vyloučení Jiřího Ondruška a kladenské snížení – Dotchinovu ránu tečoval Martin Procházka – 2:3. Souboj Jágra se Strapáčem skončil oboustranným vyloučením, hra ve čtyřech ale pomohla domácím – krásná souhra skončila u obránce Kristapse Sotniekse a ten vyrovnal. Následná potyčka Cibulskise se Švrčkem měla za následek opět oboustranné vyloučení a kladenský tlak vrcholil. Když potom putoval za katr i Klimek, dostalo Kladno možnost přesilovky čtyřech proti třem, a tu ihned využilo – kapitán Tomáš Plekanec střelou od modré nedal Lukášovi šanci, a obrat v utkání byl dokonán – 4:3! Dramatický závěr utkání měl ale ještě přijít a olomoucká odpověď přišla brzy. Kladnu vydrželo vedení jen půl minuty a utkání vrátil do vyrovnaného stavu po příšerné chybě Dotchina Jakub Navrátil. Závěr si pak Mora zkomplikovala sérií vyloučení, tři třetiny ale o osudu utkání nerozhodly.

Prodloužení trvalo jen krátce a bod navíc si urvali Kohouti – Lukáš Klimek si před Bowem jen počkal na puk a rozhodl o tom, že dva body vezou hosté zpátky na Hanou.

Branky a nahrávky: 27. Jágr (Plekanec), 45. M. Procházka (Dotchin, Plekanec), 49. Sotnieks (Filip, Cibulskis), 52. Plekanec (Dotchin, Kubík) – 15. Nahodil (Ondrušek), 22. Kusko (P. Musil), 33. Kusko (Plášek ml., J. Káňa), 53. Navrátil, 61. Klimek (Bambula)

Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Kehar, Dotchin (A), Sotnieks, Cibulskis, Slováček, Babka, Veber – Kubík, Plekanec (C), Jágr – M. Procházka, Klepiš, Indrák – Melka, Filip, Zikmund (A) – O. Bláha II, Pytlík, Michnáč.

HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Dujsík, Ondrušek (C), Mareš, Škůrek, Švrček, Řezníček, T. Černý – J. Káňa (A), Nahodil, Bambula – Plášek ml., P. Musil, Navrátil – Klimek, Kusko, Strapáč – Anděl, Menšík, Rutar.

Miroslav Hladiš