Uběhl zase rok. Britský Ford nadále blokuje parkoviště a obydleli jej bezdomovci

Tajemný britský Ford s volantem vpravo, který se před lety objevil na olomouckém parkovišti u supermarketu Senimo, dál s vypuštěnými koly rezaví na parkovišti. Rok poté, co jsme na případ upozornili, je kolem auta nepořádek a okna jsou ucpána krabicemi. V autě bydlí bezdomovci.

O záhadném případu britského auta, které zřejmě nikdo nehledá, jsme psali v lednu 2022 ZDE. Ani po dvanácti měsících se majitel vozu nezačal po autě shánět, vůz navíc obydlela dvojice bezdomovců, kteří „zaizolovali“ okna auta krabicemi, a vytvořili kolem auta nepořádek. Ze zádi auta zmizela registrační značka.

Poslední dálniční známka na předním skle pochází z roku 2009, auto má podle databáze poslední MOT (Test britského ministerstva dopravy ohledně bezpečnosti vozidla, aspektů způsobilosti k provozu a emisí výfukových plynů, požadovaný ve Spojeném království, ekvivalent naší „technické“) z roku 2007 s ukončenou platností o rok později.

Podle Google Street View auto na parkovišti ještě prokazatelně nestálo v roce 2014, kde se ale pohybovalo mezi vypršením posledního potvrzení o technické způsobilosti a touto dobou, je neznámé. V České republice nikdy nebylo registrováno a není vedeno v policejní databázi pohřešovaných vozidel. Jako hledané není vedeno ani v britských databázích.

Vlastimil Blaťák