Britský Ford parkuje u Senima už skoro deset let. Kde se tam vzal?

Nejenom odstavené autobusy. Olomouc hyzdí i vraky aut, které na parkovištích občas stojí dlouhá léta. Nejpozoruhodnější z nich je Ford Mondeo se zlatou metalízou, který stojí na parkovišti u Senima podle všeho již skoro deset roků. Zvláštní na tom je, že jde o vůz registrovaný na britských ostrovech s volantem vpravo.

Poslední dálniční známka na předním skle pochází z roku 2009, auto má podle databáze poslední MOT (Test britského ministerstva dopravy ohledně bezpečnosti vozidla, aspektů způsobilosti k provozu a emisí výfukových plynů, požadovaný ve Spojeném království, ekvivalent naší „technické“) z roku 2007 s ukončenou platností o rok později.

Záhada. Auto nikdo nehledá, přesto tu je

Podle Google Street View auto na parkovišti ještě prokazatelně nestálo v roce 2014, kde se ale pohybovalo mezi vypršením posledního potvrzení o technické způsobilosti a touto dobou, je neznámé. V České republice nikdy nebylo registrováno a není vedeno v policejní databázi pohřešovaných vozidel. Jako hledané není vedeno ani v britských databázích.

-vb-