Předehrávka kola pro Pardubice, Olomouc nedala ani gól

Předehrávka osmnáctého kola nejvyšší hokejové soutěže proti sobě svedla vedoucí Pardubice s Olomoucí, která se dvěma zápasy k dobru okupuje sympatickou čtvrtou příčku tabulky. Pardubice berou po jednoznačném průběhu z prestižního souboje tři body.

HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

První třetina prestižního souboje nabídla vyrovnaný hokej s množstvím šancí na obou stranách, ale také celou řadu potyček a šarvátek, které vyvrcholily v šestnácté minutě vyloučením Rostislava Olesze na pět minut za napadení. Dlouhá početní výhoda ale zůstala ze strany domácích se všemi pěti reprezentanty v sestavě nevyužita.

Druhá třetina byla od počátku v režii Pardubic, které také šly do vedení. Do samostatného úniku se dostal Musil a za Lukášova záda zakončoval Filip Koffer – 1:0. Rozhodčí branku zkoumali na videu, nakonec ji ale potvrdili. Olomouc měla následně možnost vyrovnat v přesilovce, kterou ale nevyužila.

Hosté se s nástupem třetí třetiny pokoušeli o zvrat, tlak ale nebyl nijak dramatický a místo vyrovnání tak podruhé inkasovali – Robert Kousal zakončoval po pohledné kombinaci do prázdné brány a domácí vedli dvanáct minut před koncem 2:0. Třetinu vzrušila potyčka Košťálka s Bambulou, čas ale hostům běžel rychle. Když pak dvě a půl minuty před koncem přidal třetí gól Ondřej Vála, bylo o osudu utkání rozhodnuto.

Branky a nahrávky: 32. Koffer (A. Musil), 49. R. Kousal (Zohorna), 58. Vála (R. Kousal, Zohorna)

HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – T. Dvořák, Košťálek, D. Musil, Chabada, Vála, Bučko, Hrádek – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Říčka, Poulíček (C), Cienciala – Paulovič, A. Musil, Matýs – Koffer, Rákos, Urban.
Trenér: Radim Rulík

HC Olomouc: Lukáš (Jak. Sedláček) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Mareš – J. Káňa (A), Nahodil, Orsava – Klimek, Kusko, Navrátil – Kunc, Knotek, Bambula (A) – Olesz, Menšík, Rutar.
Trenér: Jan Tomajko

Rozhodčí: Kika, Veselý – Ondráček, Rampír.

Miroslav Hladiš