Mora je po neděli třetí, Budějovice zdolala 3:1

Devatenácté kolo hokejové extraligy přivedlo na led Olomouce českobudějovický Motor. V nepříliš pohledném utkání zvládla Olomouc s jistotou vydolovat tři body, výsledek 3:1 jistil do prázdné branky Kunc.

HC Olomouc – Motor České Budějovice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Domácí poprvé se Sedláčkem v bráně vstoupili do zápasu lépe a už v páté minutě šli do vedení, když ve vlastním oslabení ujel Jan Bambula a bekhendovou kličkou nedal Strmeňovi šanci – 1:0. Zbytek třetiny už příliš šancí a pohledného hokeje nepřinesl.

Druhá část přinesla spoustu nehokeje, OLomouc byla opticky mírně lepší, akce Budějovic ale znamenaly větší ohrožení. Ve čtyřiatřicáté minutě to vzal na sebe Tomáš Čachotský, prokličkoval celé kluziště a vyrovnal na 1:1. Zbytku třetiny vládli na ledě hosté, zaujaly akce Petra Šenkeříka i Martinše Dzierkalse. Pak ale zčistajasna udeřilo na druhé straně – Jan Knotek ukličkoval soupeřovu obranu a nechytatelnou střelou zápěstím vrátil Olomouci vedení – 2:1.

Třetí třetinu si pak Mora profesorsky pohlídala. Sám před gólmanem se ocitl Bambula, od modré pálil Ondrušek, a Hanákům se dařilo držet Motor v uctivé vzdálenosti od Sedláčka a ukrajovat čas. Závěr zkusili hosté bez gólmana, ale potřetí inkasovaly z hole Michala Kunce.

Branky a nahrávky: 5. Bambula (Knotek), 39. Knotek (Bambula, Kusko), 59. Kunc (Kusko, Anděl) – 34. Čachotský

HC Olomouc: Jak. Sedláček (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Mareš – J. Káňa (A), Nahodil, Orsava – Kunc, Knotek (A), Bambula – Kusko, Menšík, Navrátil – Anděl, Rutar.
Trenér: Jan Tomajko

Motor České Budějovice: Strmeň (Cinka) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Marcel, Šedivý – Holec, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Chlubna, Vopelka, Karabáček.
Trenér: David Čermák

Miroslav Hladiš