Kabáti ukončili letošní turné v Olomouci, starý zimák praskal ve švech

Skupina Kabát vystoupila v sobotu večer po všech covidových odkladech v Olomouci na zimním stadionu. Turné, které od poloviny října čítalo v České republice a na Slovensku dvacet vystoupení, v Olomouci končí.

Kabát vystoupil v Olomouci po několika odkladech kvůli pandemii covid 19, slavná olomoucká „plecharéna“ byla beznadějně vyprodaná. Pódium, připomínající svým konceptem poslední olomoucké vystoupení z roku 2017, bylo situováno ne úplně doprostřed plochy jako před pěti lety, přesto umožnilo fanouškům pohybovat se na ploše ze všech stran a vidět kapelu ze všech úhlů.

Dlouhé fronty, dopravní zácpa: přijeli Kabáti

Fronta k turniketům se již dvě hodiny před koncertem vinula desítky metrů daleko a město zažilo již klasickou dopravní zácpu, která v centru provází konání velkých akcí. Do poslední chvíle přitom nebylo jisté, jestli olomoucký koncert proběhne: hokejový klub ještě několik dnů před koncertem v rozpisu ledové plochy plánoval tréninky i na den, kdy se měl koncert konat, a mezi fanoušky se šířila nejistota.

Kabát vystoupil v Olomouci krátce po osmé hodině a dvouhodinový koncert české rockové legendy přinesl kromě novinek také klasický set největších hitů kapely.

Jak to na koncertě vypadalo, se můžete podívat ve videu a níze ve fotogalerii.

Vlastimil Blaťák