Děti v přerovské galerii napadly třináctiletou dívku, město zvyšuje ostrahu

Závažný případ napadení třináctileté dívky, ke kterému došlo v pátek 11. listopadu v odpoledních hodinách v Přerově, vyvolal ve městě vlnu rozhořčení. Před obchodní dům v Čechově ulici, u kterého k incidentu došlo, se z preventivních důvodů stahují hlídky policie.

Tisková mluvčí Policie ČR Miluše Zajícová konflikt popsala takto: „V pátek v odpoledních hodinách došlo k incidentu mezi dvěma skupinkami dětí na ulici Šířava v Přerově. Nejprve došlo ke slovní výměně názorů a poté skupina dívek ve věku 12 až 16 let fyzicky zaútočila na 13letou dívku. Z místa napadení pak dívka odešla na toaletu v obchodním centru Galerie, odkud jí byla přivolaná rychlá záchranná služba. V nemocnici byla napadená dívka jednorázově ošetřena. Událost šetříme jako přestupek proti občanskému soužití. Vzhledem k věku účastníků incidentu nebudeme k případu sdělovat bližší informace.“

Primátor Vrána: Zvýšíme dohled nad nákupní galerií

Primátor města Přerova Petr Vrána se vyjádřil k tiskové zprávě, kterou v pondělí vydala Policie ČR. Případ vyvolal na sociálních sítích obrovskou vlnu nevole Přerovanů, kteří poukazovali především na to, že se dlouhodobě obchodní centrum stává místem, kde dochází k nepřístojnému chování některých skupinek mladých lidí.

„Blíží se vánoční čas, kdy bude Galerie ještě více navštěvována. Chceme nakupujícím zajistit klidný pobyt bez konfliktů, proto jsme se s ředitelem Městské policie Přerov dohodli na zvýšeném dohledu jak strážníků, tak i asistentů prevence kriminality, kteří budou monitorovat situaci před Galerií. Rovněž vedení Policie ČR bude místu věnovat intenzivnější pozornost. Iniciovat budu také schůzku s vedením Galerie, které požádám, aby rovněž z jejich strany byl ostrahou objektu zajištěn adekvátní dohled nad tím, co se v prostorách nákupního centra odehrává,“ uvedl Vrána.

Vlastimil Blaťák