Chytil a Zmrzlý poprvé v reprezentaci. Dostanou šanci, říká trenér

Útočník Mojmír Chytil a obránce Ondřej Zmrzlý z olomoucké Sigmy jsou nováčky reprezentačního výběru trenéra Šilhavého. Svou premiéru v národním týmu si mohou připsat již za týden, kdy se na Andrově stadionu hraje přípravný zápas s Faerskými ostrovy.

„Chytil kvalitně pracuje celý zápas, dobře presuje, má solidní výběr místa. Zmrzlý se nám hodí typologicky, je to levák, dostane svoji šanci,“ uvedl trenér národního týmu Šilhavý k aktuální nominaci. O reprezentační formě Mojmíra Chytila psaly Hanácké novinky přesně před měsícem, nyní se jeho nominace stala skutečností.

Nominaci tentokrát ovlivnil fakt, že zápasy nejsou v termínové listině FIFA, a tak kluby nemají povinnost hráče pro potřeby reprezentace uvolnit. Některé kluby této možnosti využily, ať už je v době reprezentačního srazu ještě čekají soutěžní zápasy, nebo mají volno.

Nominace olomouckých hráčů, kteří momentálně hrají oba ve skvělé formě, se ale nabízela také s ohledem na zápas s Faerskými ostrovy, který se bude hrát právě v Olomouci.

„Je to nádherný pocit. Jde o splnění dětského snu. Reprezentovat svoji zemi je pro mě obrovská čest,“ uvedl obránce Ondřej Zmrzlý pro klubový web Sigmy Olomouc. Podobná slova pak volil i Mojmír Chytil. „Krásný pocit. Když může fotbalista reprezentovat svoji zemi, je to asi nejvíc, čeho může dosáhnout.“

Vlastimil Blaťák