Sigma se Zlínem už prohrávala, nakonec ale v derby slaví

Třinácté kolo nejvyšší fotbalové soutěže svedlo dohromady v moravském derby Olomouc a Zlín. Do vedení šli v prvním poločase hosté, Olomouc se ale nevzdala a ve druhé půli Ševce přetlačila. Do sestavy se vrátil Filip Zorvan, a návrat tvůrce hry byl na hřišti cítit.

SK Sigma Olomouc – FC Trinity Zlín 2:1 (0:1)

První poločas se nesl ve znamení aktivity Sigmy, úvodní gól mě na hlavě Mojmír Chytil, obránce Zlína si ale se štěstím poradil. Velmi aktivní byl vepředu Růsek, olomoučtí forvardi ale zůstávali občas vpředu osamoceni, protože Sigma přicházela ve středu hřiště o příliš mnoho míčů. Skóre zápasu tak otevřel Zlín – Lamina Jawo se po autovém vhazování elegantně otočil kolem Pokorného, a k bližší tyči zakončil – 0:1. Hned vzápětí ale mohl přidal druhou branku Silný, a Sigma viditelně hořela.

Sigma do druhé půle střídala dva hráče, Odešel Pulolo nahrazen Vodhánělem, a místo Spáčila se na hřiště po dlouhé herní pauze dostal Filip Zorvan. Olomoučtí se vrhli do útoku, aktivní byl především střídající Vodháněl. Pak ale na půli ztratil míč Breite, Sigma se ubránila jen za cenu rohu, z nějž nekompromisně prostřelil Trefila Marek Hlinka – gól ale po konzultaci rozhodčího s VAR neplatil kvůli předchozí hře rukou. Na druhé straně si šanci připravil Navrátil, pálil ale jen do gólmana hostí Rakovana. Naplno se taky začala ukazovat síla dirigentské taktovky Filipa Zorvana. Pak se konečně snaha Sigmy zúročila i gólem – v sedmdesáté minutě Chvátal hledal ve vápně Růska, ten se sice netrefil, ale míč přece jen doputoval za brankovou čáru zásluhou vlastního gólu Reitera – 1:1. Utkání se na obě strany otevřelo, sám na Trefila se řítil Bartošák, většinu času ale měla na kopačkách Sigma. Tlak vyústil devět minut před koncem v druhou branku, kterou vstřelil Vít Beneš – 2:1. O dvě minuty později střílel těsně vedle Trefilovy branky Simerský, štěstí zkoušel i střídající Vukadinovič. Olomouc už hubené vítězství v divácky zajímavém závěru ubránila a tři ligové body tak zůstaly na Hané.

Branky: 70. Reiter (vla.), 82. Beneš (Zmrzlý) – 38. Jawo (Silný)

SK Sigma Olomouc: Trefil – Pokorný, Beneš, Poulolo (46. Vodháněl) – Chvátal, Navrátil (89. Zifčák), Breite (C), Spáčil (46. Zorvan), Zmrzlý – Růsek (86. Vraštil) – Chytil (90+2. Sláma).
Trenér: Jílek

FC Trinity Zlín: Rakovan – Reiter, J. Kolář, Simerský, V. Procházka (C) – Y. Dramé (62. Bartošák), Hlinka (85. Vukadinović), Janetzký (62. R. Hrubý), Čanturišvili – Silný (85. Didiba), Jawo (62. Fillo).
Trenér: Jelínek

Miroslav Hladiš