Plzeň se chytila v Olomouci, rozhodl nástup do třetí třetiny

Plzeň cestovala k utkání čtrnáctého extraligového kola do Olomouce, a překvapivě bere tři body. O osudu utkání rozhodl začátek třetí třetiny a dva slepené góly hostů, na které již Mora nedokázala reagovat.

HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Olomouc vstoupila do zápasu aktivně a na první gól se nečekalo ani pět minut – od levého mantinelu napřáhl Tomáš Dujsík a Olomouc vedla 1:0. Namlsaná Plecharéna nemohla v tu chvíli tušit, že je to vše, co v tomto utkání Kohouti předvedli.

Ve druhé části hry postupně převzali aktivitu hosté, nebezpečně střílel Rekonen, ujala se ale až akce Tomáše Mertla, který po úniku mířil bekhendem k bliší tyči a vyrovnal na 1:1. Pomalu a nenápadně se otočil poměr střel, Plzeň vyhrávala více buly, a Olomouc si pasivitou koledovala o malér.

Ten přišel hned zkraje třetí třetiny, kdy vypálil Marek Baranek a poslal Plzeň do vedení – 1:2. Opařená Olomouc pak jen uctivě sledovala, jak o další dvě minuty později přidal třetí gól hostí Filip Suchý – 1:3. Teprve třetí branka Kohouty probrala, vrhli se do útoku, jejich snaha ale končila na nepohledné sice, ale účelné obranné hře hostů. Dvě a půl minuty před koncem odvolali domácí trenéři Lukáše z branky, Plzeň ale jistila gólem do prázdné klece v podání Adama Dvořáka.

Branky a nahrávky: 5. Dujsík (Ondrušek, Olesz) – 26. Mertl (A. Dvořák, Kaňák), 41. Baránek (Zámorský, Kodýtek), 43. Suchý (Zámorský, Soukup), 58. A. Dvořák (Schleiss)

HC Olomouc: Lukáš (Maláč) – Dujsík, Ondrušek (C), Škůrek, Švrček, T. Černý, Řezníček, Rutar – Orsava (A), Kusko, J. Káňa (A) – Navrátil, Nahodil, Klimek – Bambula, Menšík, Kunc – Kucsera, Anděl, Olesz.
Trenér: Jan Tomajko

HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Kremláček, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek (A), Hrabík – A. Dvořák, Mertl (A), Rekonen – Blomstrand, Malát, Lang – Suchý, Soukup, Bitten.
Trenér: Petr Kořínek

Rozhodčí: Obadal, Stano – Gebauer, Axman.

Miroslav Hladiš