Moravské derby lépe pro Kometu, tři body zařídil Brnu Flek

Jedenácté extraligové kolo proti sobě svedlo v Plecharéně olomoucké Kohouty a brněnskou Kometu, a moravské derby nabídlo struhjící podívanou. Kometa dvakrát vedla, ve třetí třetině se Brňanům podařilo i přes sérii vyloučení těsné vedení uhájit, a vezou z Hané tři body.

HC Olomouc – HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

V Olomouci šla do vedení poprvé v 11. minutě Kometa, když Andrej Kollár trefil šibenici – 0:1. Mora zvýšila obrátky a o pár minut později využila přesilovku, kdy bombou přesně do růžku Čiliakovy brány srovnal Alex Rašner – 1:1.

Bohužel druhá třetina se Kohoutům vůbec nepovedla a Kometa postupně odskočila do dvoubrankového vedení. Nejprve domácí obraně ujel Hrbas, a jeho nahozená přihrávka před bránu skončila v KOnrádově síti díky lehkému přizvednutí Kima Strömberga – 1:2. Následně týž hráč dostal puk zpoza brány na hokejku Jakuba Fleka a rázem to bylo v polovině zápasu už 1:3. Zápas nabral strhující tempo, a dvě minuty před sirénou se Olomouci podařilo zásluhou Jiřího Ondruška vstřelit kontaktní gól – olomoucký kapitán si najel do úniku a mezi Čiliakovy betony vrátil Kohouty do hry – 2:3.

Třetí třetina se od počátku hrála v obrovském tempu s množstvím šancí na obou stranách. Deset minut před koncem pak dostali Kohouti příležitost v podobě přesilové hry pěti proti třem, tu ale bohužel Mora promarnila. Sílící tlak domácích přinesl šance Škůrka a Kunce, čas už ale běžel domácím příliš rychle. Minutu a čtvrt před koncem dostali Kohouti možnost ještě poslední přesilovky, trenér Tomajko odvolal Konráda z branky, srovnat se už ale nepodařilo.

Branky a nahrávky: 16. Rašner (Škůrek, Kunc), 38. Ondrušek (Konrád) – 12. Kollár (Šalé), 26. Strömberg (Hrbas), 33. Flek (Sallinen, Strömberg)

HC Olomouc: Konrád – T. Černý, Ondrušek (C), Rašner, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík – J. Káňa (A), P. Musil, Kunc – Klimek (A), Nahodil, Navrátil – Kusko, Menšík, Kucsera – Olesz, Anděl, Mácha.
Trenér: Jan Tomajko

HC Kometa Brno: Čiliak – Ďaloga, Ščotka, Kučeřík, Holland, Hrbas, Gulaši (A), Kundrátek (A) – Flek, Horký, Holík – Zaťovič (C), Strömberg, Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Sallinen, Kratochvíl.
Trenér: Martin Pešout

Miroslav Hladiš