Extraliga má nového lídra, Olomouc vybrala Hradec

Poprvé v sezóně s Lukášem v brance a s několika navrátilci v sestavě vyrazili hokejisté Olomouce na led ambiciózního Hradce Králové. Po jednoznačném průběhu berou výhru 3:0 a extraliga má nového lídra, Olomouc má oproti ostatním devatenáctibodovým týmům ještě navíc zápas k dobru.

Mountfield Hradec Králové – HC Olomouc 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

První třetina patřila v Hradci hostům, kteří šli také po zásluze do vedení, když Joshua James Mácha zužitkoval přečíslení 3 na 2 ranou po zemi k tyči. Hradečtí se v závěru snažili odpovědět, naráželi však na pevnou obranu Kohoutů, a když už se ke střelbě dostali, tak jim Jan Lukáš v hostující brance vystavil stopku.  

Ve druhé třetině přebrali iniciativu Hradečtí, ale opět je trápila koncovka, když ani jednu z několika dobrých šancí nedokázali proměnit. A tak přišel trest. Lukáš Nahodil si počkal na přihrávku Jana Káni a posunul hosty do vedení 2:0. Lvům se podařilo skórovat až v početní výhodě, bohužel pro ně vteřinu po vypršení časového limitu.


Bojovná třetí třetina sice byla ve znamení setrvalého tlaku domácích, ten ale ke snížení nevedl a dvě minuty před koncem přidal pojistků do prázdné brány Navrátil. Hradec poprvé v sezóně doma nebodoval a extraliga má po pátku nového lídra.

Branky a nahrávky: 12. Mácha (Anděl), 38. Nahodil (J. Káňa, Ondrušek), 58. Navrátil

Mountfield HK: J. Růžička (Kiviaho) – McCormack, Kalina, Rymsha, Jank, Piegl, Nedomlel, Naar – Jergl, Kev. Klíma, Okuliar – Lev, Cingel, Smoleňák – Veselý, Moravec, Pajer – Štohanzl, R. Pavlík, Koukal.
Trenér: Tomáš Martinec

HC Olomouc: Lukáš (Wolf) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Dujsík – J. Káňa (A), Strapáč, Kunc – Klimek (A), Nahodil, Navrátil – Kusko, Menšík, Kucsera – Olesz, Anděl, Mácha.
Trenér: Jan Tomajko

Miroslav Hladiš