Po roční pauze Olomouc opět spouští zážitkový Whisky Trail

S příchodem teplých večerů se u návštěvníků a obyvatel Olomouce setkáváme s oblíbeným využíváním zahrádek k posezení s přáteli, ale také častějšími procházkami našim krásným městem. Není proto vhodnější dobou po roční koronavirové pauze opět rozjet Whisky Trail.

Organizátoři se letos rozhodli udělat několik změn. Účinkující bary rozšíří speciální nováček – Jerry’s Bar a důraz bude kladen i na památky města ležící v těsné blízkosti barů.

Představení barů

Začněme letošní novinkou – je jí Jerry’s Bar sídlící na Horním náměstí, který vznikl během pandemie koronaviru. Jak je to vůbec možné? Majitel Ondřej Kramarčík sdílí: „Jsem mladej barman, který vždy snil o tom mít svůj vlastní podnik, a tak jsem se uprostřed koronavirové šílenosti přestěhoval přes celou republiku do krásné Olomouce, protože jsem viděl veliký potenciál v pěkném prostoru na Horním náměstí, odkud je nádherný výhled na olomouckou radnici a v létě ji můžete obdivovat dokonce z naší terásky.“

Pokud se v Olomouci řekne whisky, první, co vás napadne, bude nejspíš The Black Stuff bar. Nabídka whisky u nich čítá přes 1000 druhů a na čepu najdete standardně 9 druhů pivních speciálů. Barmani Vám rádi připraví klasické nebo své vlastní signature drinks. Pod vedením Zdeňka Kortiše získal bar, mimo jiné, Ocenění Czech Bar Awards – nejlepší pub, Tripadvisor – Hall of Fame, Esquire – 20 Best Whisky Bars in the World.

Dalším barem na cestě bude Filiálka, která se nachází v historické pasáži Masné Krámy na Dolním náměstí. Bar je zaměřen hlavně na whisky a na rum. Designem připomíná Irish Bar. Filiálka se specializuje na klasický Jameson, a také Jameson Black Barrel. V tomto útulném baru vznikají příběhy, ne plány!

Čtveřici uzavře legendární koktejl bar OSA. Barmani vám zde nabízí harmonii chutí, barev a profesionálního barového umění a hlavně vřelé chování a navození atmosféry, ze které se Vám nebude chtít odejít.

Jak to funguje?

Každý účastník vlastním tempem dle svého uvážení postupně navštíví čtyři dané bary. Na každém místě ochutná speciální whisky (nebo míchaný nápoj z whisky), a získá za to razítko do leporela, které po ochutnání posledního drinku, a tedy posbírání všech čtyř razítek, předloží barmanovi. Ten ho pak odmění památeční skleničkou s logem Whisky Trail Olomouc.

Tak co, objevíte letos s námi whisky speciality a krásy Olomouce?

Více informací

  • www.whiskytrail.cz

The Black Stuff Bar +420 774 697 909, https://blackstuff.cz/

Cocktail bar OSA +420 773 337 343, http://www.bar-osa.cz/

Filiálka +420 602 552 265, https://www.facebook.com/FilialkaBar

Jerry’s Bar +420 731 653 517, https://www.facebook.com/Jerrys-bar-103924595324648/

Anna Jakubíková