Dnes měl začínat tradiční Beerfest, je ale „utajeně“ zrušen

Olomoucký Beerfest se letos konat nebude. Radnici je tato skutečnost známa asi tři týdny, a za zrušením oblíbeného festivalu mají údajně stát finanční problémy na straně pořadatele. Veřejnosti ale tato skutečnost oznámena v podstatě nebyla.

Pivní festival na Korunní pevnůstce letos neproběhne. Jednadvacátý ročník měl začínat právě dnes a trvat do soboty, zájemci o pivo a kulturu ale u Pevnůstky narazili pouze na vyklizený areál.  Informace o zrušení akce je sice patrná z programu akcí serveru Pivomol, samotné stránky Beerfestu i jeho facebook ale zarytě mlčí. Zprávu návštěvníkům o tom, že se festival letos vůbec nekoná, nijak nepřinášejí, důvody tak nejsou oficiálně vůbec známy. Mluví se o finančních problémech, které festival postihly. Loňský covidový rok tak ještě Beerfest v náhradním červencovém termínu přežil, letošní, kdy padla všechna omezení, již paradoxně nikoliv.

Pořadatel nekomunikuje, zlobí se vystavovatelé i diváci

Především nedostatečnou komunikaci o samotném zrušení i o důvodech, proč se tak stalo, vytýkají jak návštěvníci, tak i někteří vystavovatelé pořadateli festivalu. „Za náš pivovar jsme odeslali asi před měsícem dotaz, jak to tedy letos bude, odpověď jsme nedodrželi dodnes,“ sdělil redakci HN jeden z menších pivovarů, který se chtěl Beerfestu účastnit. Zlobí se i promotéři kulturních akcí, protože ohlášený Beerfest vyblokoval areál Pevnůstky během vrcholící festivalové sezóny jen proto, aby nakonec neproběhl.

Vlastimil Blaťák