Výstava Tomáše Císařovského v Galerii Caesar: Nevěřící Tomáš od počátků tvorby po dnešek

Výstava Tomáše Císařovského v olomoucké Galerii Caesar byla slavnostně zahájena v úterý 5. dubna, a jedná se o vůbec první autorovu výstavu v této významné olomoucké galerii. Je uchopena jako skromný, ale komplexní průřez jeho dílem. Je rozdělena do tří sekcí, které lze napříč autorovou tvorbou sledovat. Každý z vystavených obrazů uvádí jiný cyklus prací Tomáše Císařovského, přičemž výstava je ještě doplněna o několik akvarelů, které zastupují četné ryze spontánní práce.

„Známe se s Tomášem Císařovským spoustu let, a celá ta léta si říkám, že mu musím udělat příští rok výstavu. Pořád se to ale nějak oddalovalo, protože má také hodně výstav, a jsem velice rád, že se to nyní podařilo,“ řekl Hanáckým novinkám Miroslav Šubrt z Galerie Caesar.

Za přípravou výstavy stojí mladý kurátor Jan Čejka, a protože Císařovský dosud v Olomouci nikdy větší výstavu neměl, snaží se Galerie Caesar představit autorovu tvorbu od úplných počátků až po dnešní dobu. Výběr děl tedy nabízí mírně retrospektivní pohled, počínaje obrazem Nevěřící Tomáš z roku 1987, který vytvořil ještě na škole, před ukázky z jednotlivých cyklů tvorby, až po díla z nedávné doby.

Výstava je v Galerii Caesar k vidění do konce měsíce dubna, vstup je zdarma.

-vb-