Trička na podporu Ukrajiny jsou hotová, zájem o ně organizátory překvapil

Námořnická trička s anglickým nápisem „Ruská válečná lodi, jdi do prdele“, jejichž tisk začal na podporu Ukrajiny organizovat olomoucký námořník a právník Kamil Andree, jsou hotová. Již v tuto chvíli legendární odpověď ukrajinských obránců Zmijího ostrova invaznímu válečnému plavidlu nadchla Olomouc, triček je v tuto chvíli prodáno již přes 400 kusů.

Modré tričko s nápisem „Russian warship go fuck yourself“ vyneslo v tuto chvíli na sbírku pro Ukrajinu již kolem 80 tisíc korun. Triko je i nadále možno si zakoupit na tomto odkaze za cenu 390 Kč, výtěžek putuje na speciální účet pro Ukrajinu, který zřídilo ukrajinské velvyslanectví v ČR. Hotová trika je možno si vyzvednout ve všední den mezi 8 -16 hodinou, v pátek pak do 14:00 hodin na Dolním náměstí 43. Možná je i doprava PPL.

Iniciativ je mezi lidmi celá řada, pomáhat můžete i v Black coffee
Sbírka pastelek a omalovánek pro ukrajinské děti i nadále probíhá v olomoucké kavárně Black coffee na Masarykově ulici. Majitelka kavárny ji nadšeně organizuje spolu s CzechToys.eu pro děti, které čekají na ukrajinských hranicích. „Rozhodli jsme se také podpořit humanitární organizaci PresHranice z.s. i dalším způsobem, proto z každého zakoupeného dezertu nebo kávy věnujeme deset korun na transtarentní účet 115-277280287/0100 www.preshranice.eu,“ informovala HN Organizátorka Zuzana Chodilová o pokračování své iniciativy.
Vlastimil Blaťák