Partička bezdomovců pravidelně rozbíjí u Senima vypité pivní lahve rovnou pod kola aut

Každý den nová várka ostrých a nebezpečných střepů z pivních lahví. Tak vypadá v posledních týdnech parkoviště na ulici kpt. Nálepky za supermarketem Senimo, kde se denně schází popíjet skupina bezdomovců. Vypité lahve bezdomovci posléze hrdinně rozbíjejí o asfalt přímo pod kola parkujících aut. Ve dne jsou střepy alespoň vidět. Po setmění ale parkující auta riskují propíchlou pneumatiku, a například pejskaři vážné poranění zvířete.

Některé ze střepů jsou tak velké, že hrozí kromě zničení pneumatiky i zranění.  Pracovníci okolních firem každý den střepy uklidí, aby neohrožovaly lidi ani parkující auta, skupinka opilců ale na místě denodenně rozbíjí další a další lahve. „Dělají to naprosto záměrně, asi se tím baví. Rozbité lahve jsou pokaždé na místě, aby vyjíždějícím autům způsobily co nejvíce škod,“ svěřil se redakci pracovník jedené z firem v okolí, který se snaží každé ráno střepy alespoň částečně uklidit. Je to skoro marná práce, protože druhý den je jich na stejném místě dvojnásobné množství.

Situace je zralá na podrobnou a každodenní pozornost Městské policie, kamery Městského kamerového dohlížecího systému na místo bohužel nedosáhnou. Rozházené střepy přitom mohou být vážným nebezpečím i pro majitele psů z přilehlého sídliště.

-ms-