V jednoduchosti je krása. Toto pořekadlo se přesně hodí na italskou kuchyni. Škola italské kuchyně probíhá pro frekventanty kurzu po tři večery přímo v prostorách restaurace Taverna Allegra v Olomouci, pod osobním vedením mistrů italské kuchyně Daniela Benelliho a Cesare di Santo. Jednotlivé večery jsou zaměřeny na těstoviny, na ryby, celý jeden díl kurzu je pak zasvěcen risottům. Zájemci se samozřejmě také naučí, jak vybrat správné suroviny, nebo jaké víno patří ke kterému jídlu.
Receptury, které si ve škole vyzkoušíte, se samozřejmě mění podle sezony a naučí také spoustu zajímavostí o původu a historii jednotlivých jídel. Průběžně během kurzu probíhají degustace jednotlivých pokrmů, v závěru se pak uskuteční certifikace účastníků.
Text byl publikován pomocí samoobslužného portálu Hanáckých novinek. Také Vy můžete publikovat zde.
Taverna Allegra