TOP10 Retro míchaných drinků z Rasputina!

S uvolněním covidových restrikcí je tady zpátky večerní zábava, sezónním hitem se staly míchané drinky, ale ne ledasjaké – v kurzu je retro! Nejen klasika, ale především to, co pili na pařbách vaši rodiče, ne- li prarodiče. Recepty z dávných let ožívají v Baru Rasputin!

10. Utopenec

Panák griotky a panák vodky – jednoduchá, ale nesmrtelná kombinace, která má počátky dokonce někde v šedesátých letech. Není na tom, co pokazit, především pánové budou spokojeni vždycky. Jeho popularita v posledních letech výrazně roste, a který bar ho nenabízí, jako by ani nebyl.

9. Mozek

Malý panák griotky a malý panák vaječného likéru. Další těžké retro, komu se stýská po starých časech, kdy se míchalo jenom z toho, co bylo k dostání. Ale zkusíte ho, a nebudete litovat!

8. Vodníkovo sperma

Zelená a mléko nebo smetana, která nápoj zjemní. Vysoce oblíbená záležitost především sedmdesátých let, kterou prostě musíte ochutnat.

7. Sex On the Beach

Absolutní klasika, tlamolep pro jemné dívky, který spíš lépe vypadá, než že by nějak chutnal. Vodka, broskvový likér, a dolito džusy. Co chcete víc.

6. Mojito

Udrželo se po věky věkův, a udrží se dál. Dělají ho všichni, málokdo ho dovede. Úspěch je v zásadě závislý na použitém rumu. V Rasputinovi vybírat dovedou, zkuste!

5. Jack Danielś Fire Štrúdl

Hit posledního desetiletí zase ožívá a znovu získává na popularitě. Zapomeňte na mojito a buďte chlap, který něco snese.

4. Cuba Libre

Rum s Colou a limetkou, za dávných časů se dával citrón (a Babica ho tam dává furt). Rozjede pořádnou zábavu a co je nejdůležitější, skvěle chutná.

3. Gin Tonic

Klasika, která nezklame, to je gin s tonikem. Tradiční alkoholický míchaný nápoj známe už od počátku 19. století, kdy ho s oblibou popíjeli příslušníci Britské Východoindické společnosti jako prevenci před malárií. Frčí furt, a víc, než dřív.

2. 007

Pokud chcete pít přesně to, co James Bond. Martini s vodkou. Dalšího komentáře netřeba. Kdo ho v Olomouci všude najdete?

1. Pták Ohnivák

To je naprostý hit a vítěz sezóny, protože dávno zapomenutý drink u Rasputina obživl, a chodí na něj davy. Kapitán Morgan, třtinový cukr, pomeranč se zakápne 80% rumem Stroh, aby hořel. Musíte to ochutnat taky. Dokud je to in.