Festival Lipfest osvěžil Lipník, Meditační zahrada nabídla krásnou letní pohodu

První ročník festivalu Lipfest prozářil v sobotu Meditační zahradu v Lipníku nad Bečvou. Příjemně poklidná akce pro všechny věkové kategorie nabídla především místě příslušné kapely, organizace akce ale nebyla skrze neustále se měnící proticovidová opatření vůbec jednoduchá. Navzdory komplikované době se Lipfest zařadil mezi akce, které mohou být směrem do blízké budoucnosti velmi slibné.

Program začal krátce po druhé hodině odpoledne koncertem tanečního orchestru Leopardi, jehož coververze známých hitů napříč žánry měly doslova famózní vrchol v podobě netradičně pojaté skladby Včelka Mája. Následoval koncert kapely Minami, jejíž popularita stoupá především u fanoušků rockové hudby. Posluchači mohou znát z tuzemských rádií její hit Vteřiny, který na Lipfestu také zazněl. Navečer se pak několik stovek návštěvníků dočkalo také koncertů zpěváka s uměleckým jménem R.O.M.A.N., atmosféru rozproudila čtyřčlenná k formace Lihus (Lipenská hudební společnost), hlavní hvězdou celého festivalu pak byl na závěr Jakub Moulis, který skončil druhý v soutěži The Voice Česko Slovensko. Ozdobou Lipfestu bylo i akustické těleso Isbina, do jehož repertoáru patří hudba šedesátých let.

„I přes veškeré prvotní obavy musím festival ohodnotit jako vydařený. Hojný počet návštěvníku se skloubil s krásným počasím, které nás doprovázelo po celý den a za to jsem nesmírně vděčná. Děkuji všem, kteří se rozhodli přijít a podpořit svou účastí první, tak trochu experimentální, ročník Lipfestu. Svoji účast na festivalu měli naši sponzoři, ale také město Lipník nad Bečvou a Okrašlovací spolek Lípa,“ řekla organizátorka, produkční a autorka celého festivalu Anna Pánková.

-vb-