Zahrada gurmánů byla také letos ve znamení jídla, pití a dobré zábavy.Návštěvníci ochutnali v zámeckém parku nejen speciality místních spolků, například mysliveckého, ale i paellu, kterou připravoval česky mluvící španěl El Romero, sambusu, mandasi a ugandské kuře s rýží z rukou Katushabe a Joseline Amutuhaire.
Obě kuchyřky a zároveň i tanečnice a zpěvačky z Ugandy pak v doprovodu dvou českých bubeníků a perkusistů, z nichž jeden je profesorem bicich nástrojů na Hudební akademii v Osijeku, doslova nadchlo všechny návštěvníky a nabilo je africkou atmosférou.
Návštěvníci se dočkali i oblíbené barman show, k ochutnání byly nejrůznější burgry, také šneci, ale i indická i myslivecká kuchyně, zmrzlina, zákusky, koláče i káva, akce nabídla i neopakovatelný piknik u veterán aut, to vše v kultivovaném doprovodu kapely Stojan Quartet.
Vlastimil Blaťák