Sigma remizovala v Hradci Králové, o vítězství přišla až v nastaveném čase

S Muritalou na hrotu vyrukovala olomoucká Sigma na hradecký trávník, a většinu času byla horším týmem. Přesto poměrně rychle vedla Mikulenkovým gólem a když se už zdálo, že hubený náskok ubrání, vyrovnal Hradec už v nastaveném čase. Oba týmy se tak rozešly smírně.

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:1)

Domácí začali aktivněji a už v první minutě nebezpečně hlavičkoval Mihálik po centru Vlkanovy, do vedení šli ale hosté – roh na zadní tyč proměnil se štěstím Matěj Mikulenka a Sigma vedla 0:1. Hradec pokračoval v tlaku, po půl hodině pálil nebezpečně Čmelík, Stoppen ale jeho střelu vytáhl na roh. Sigma do půle hubený náskok udržela, ale Hradec byl ve všech směrech lepším týmem.

Druhá půle dlouho nepřinesla větší vzruch ani na jednom z konců hřiště, nuda ale vládla jen do třiapadesáté minuty, kdy Muritala trefil ve vlastním vápně loktem Čiháka, a domácí dostali k dispozici pokutový kop. Ten ovšem Kodeš neproměnil, Stoppen vystihl směr jeho střely, a utkání tak pokračovalo za nezměněného stavu. Domácí byli od té chvíle v křeči a Olomouc si zkušeně hlídala čas. Dvě minuty před koncem pak spálil obrovskou šanci Vlkanova, domácí se ale nakonec přece jenom dočkali – v  nastaveném čase vydoloval bod pro Hradec po rohu Adam Griger – 1:1.

Branky: 90+3. Griger – 13. Mikulenka (Sláma)

Karty: ŽK: 13. Vlkanova (HKR), 58. Petrášek (HKR) – 16. Pokorný (OLO), 48. Breite (OLO), 55. Muritala (OLO), 63. J. Spáčil (OLO), 83. Vodháněl (OLO)

Neproměněná penalta: 56. Kodeš (HKR), brankář Stoppen zneškodnil

FC Hradec Králové: Zadražil – Čihák (62. Kučera), Petrášek, K. Spáčil – Harazim (62. Griger), Kodeš (C), Samek (46. Dancák), Horák – Čmelík (70. Krejčí st.), Vlkanova – Mihálik (70. P. Juliš).
Trenér: David Horejš

SK Sigma Olomouc: Stoppen – Hadaš, Pokorný, J. Král (77. Vraštil), Sláma – Breite (C), J. Spáčil (77. Langer) – Fiala (61. Israel), Zorvan, Mikulenka (61. Vodháněl) – Muritala.
Trenér: Tomáš Janotka

Rozhodčí: Radina – Leška, Pospíšil

Miroslav Hladiš