Olomouc vedla v Plzni snadno o dvě branky, nakonec ale podlehla a vrací se bez bodu

Podivuhodný zápas mají za sebou olomoučtí hokejisté v Plzni. V utkání snadno vedli už 2:0, aby potom nechali trpělivou Plzeň ovládnout hru a střílet góly. Domácí vyrovnali ve třetí třetině, a čtyři minuty před koncem pak strhli zápas na svou stranu. Olomouc už odpovědět nedokázala.

HC Škoda Plzeň – HC Olomouc 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Rozháraný úvod zápasu dlouho nepřinášel nic, co by lahodilo oku diváka, a to ani plzeňského, přestože více ze hry měli právě domácí a Olomouc za prvních deset minut ani jednou nevystřelila na bránu. A tak první výraznější šance zápasu přišla až ve dvanácté minutě a jak už to bývá, hned z toho byl gól – střela Jakuba Orsavy byla dokonale schovaná za bránícícmi hráči, Malík nic neviděl, a Morav vedla 0:1. Domácí inkasovaný gól trochu demoralizoval, bez většího ohrožení Sedláčkovy branky promarnili následnou přesilovku při vyloučení Kunce, kdy namísto puku dokázali do brány dotlašit pouze svého vlastního hráče Matýse.

Hned zkraje druhé třetiny Olomouc svůj náskok navýšila – Karel Plášek trefil od modré horní růžek a bylo to už 0:2. Šokovaná Plzeň chvíli zcela vyklidila hřiště, na rozdíl tří gólů mohl zvýšit Anděl, neproměnil ale, a pak se už dočkali i domácí – autorem povedené trefy byl Lukáš Půlpán, 1:2. Gól domácí povzbudil, začali pak obléhat Sedláčkovu branku, a ještě do konce druhé části hry se Indiánům podařilo vstřelit druhý gól – Petr Zámorský trefil spíše se štěstím, ale s ohledem na aktivitu Plzně zcela právem – 2:2.

Třetí třetinu zahájili domácí přesilovkou za zbytečnou trenérskou výzvu Olomouce, dvakrát pálil Zámorský, Olomouc se ale udržela. Hokej nahoru dolů musel bavit, opět ale nepřinášel výraznější šance. Pět minut před koncem pak Olomouc ztratila zápas – Lukáš Půlpán při své obnovené extraligové premiéře přidal druhý gól a Plzeň mohla slavit – 3:2. Minutu před koncem to Olomouc vyzkoušela v šesti, vyrovnat už ale nestihla.

Branky a nahrávky: 34. Pulpán (Holešinský, Klepiš), 40. Schleiss (Holešinský), 56. Pulpán – 13. Orsava (P. Musil, Kunc), 22. Plášek (Sirota)

HC Škoda Plzeň: Malík (Hrenák) – Malák, Zámorský, Skok, Merežko, Piskáček, Pšenička, Pulpán – Söderlund, Lalancette, Lev (C) – Schleiss (A), Klepiš (A), Holešinský – Simon, Mertl, Matýs – Urban, Pitule, Hauser.
Trenér: Josef Jandač

HC Olomouc: Sedláček (Machovský) – Ondrušek (C), T. Černý, Sirota, Řezníček, Korenčík, Rutar, Škůrek – Káňa (A), Kusko, Kohout – Plášek, Nahodil (A), Fridrich – Kunc, P. Musil, Orsava – Anděl, Knotek, Doktor.
Trenér: Jan Tomajko

Rozhodčí: Zeliska, Květoň – Šimánek, Rožánek

Miroslav Hladiš